Sporturi

Ce urmează pentru Simona Halep: “Sezonul de iarbă e foooooarte departe”

10.06.2018 | 00:02

Ce urmează pentru Simona Halep, sportiva din România care va fi în continuare lider în clasamentul mondial după ce şi-a îndeplinit visul de a câştiga marele trofeu de la Paris.

UPDATE / Simona Halep trăieşte clipa şi se bucură de acest moment pentru că a muncit enorm pentru ce i se întâmplă acum. Sportiva noastră nu se gândeşte încă la sezonul de iarbă, vrea să savureze cât mai mult pauza de după succesul răsunător de la Paris. “Sezonul de iarbă este foooooarte departe pentru mine”, a spus Simona la conferinţa de presă de după finală.

ADVERTISEMENT

După finala disputată şi câştigată la Paris împotriva americancei Sloane Stephens, Simona Halep va avea la dispoziţie două săptămâni de pauză, timp în care se va pregăti pentru sezonul de iarbă, suprafaţă pe care a obţinut rezultate destul de bune anul trecut. Românca a anunţat că va evolua pe iarbă, înainte de Wimbledon, la turneul de la Eastbourne, de categorie Premier, programat între 22 şi 30 iunie.

La competiţia cu premii totale de 850.000 de dolari şi-a anunţat participarea şi daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA. La ediţia trecută, Wozniacki a învins-o pe Halep, în sferturi, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-1. Daneza a jucat finala, pierdută, cu 4-6, 4-6, în faţa sportivei din Cehia, Karolina Pliskova.

ADVERTISEMENT

După Eastbourne, Simona Halep va merge la Wimbledon

La Wimbledon, Simona Halep a pierdut tot în faza sferturilor de finală, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6, în faţa britanicei Johanna Konta. Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, va avea loc între 2 şi 15 iulie. După turnel major organizat pe iarbă, va avea loc turneul de la Bucureşti, pe zgură, însă cea mai bună sportivă a lumii nu s-a înscris deocamdată. Organizatorii au anunţat că au un wild-card pregătit pentru Simona.