News

Ce vrea să facă Ministerul Finanțelor cu salariile bugetarilor. Avertismentul Casei de Pensii

13.05.2019 | 21:13
Ce vrea sa faca Ministerul Finantelor cu salariile bugetarilor Avertismentul Casei de Pensii

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice(CNPP) le-a transmis Caselor județene de pensii o adresă prin care îi pune la curet și, totodată, avertizează că trebuie să ”dispună măsurile pe care le consideră necesare”, dat fiind că sumele alocate în acest an pentru plata salariilor să nu fie depășite, căci la rectificare nu vor fi dați bani în plus.

Ce vrea să facă Ministerul Finanțelor cu salariile bugetarilor

Șeful instituției spune, potrivit g4media.ro, că ministerul Finanțelor nu este în asentiment cu decizia dorită, respectiv majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare în anul 2019, astfel că CNPP este nevoită să majorate salariile, potrivit legii salarizării. De asemenea, liderul CNPP cere directorilor județeni să trimită săptămânal la Direcția de Resurse Umane măsuri pentru încadrarea în cheltuielile de personal alocate.

„Vă transmitem alăturat adresa Ministerului Finanţelor Publice nr. 41701 / 17 aprilie 2019, din care reiese că ordonatorii de credite au obligaţia de a asigura plata integrală a drepturilor de natură salarială, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget. Astfel, vă rugăm să asiguraţi utilizarea creditelor bugetare în limitele prevederilor bugetare alocate la titlul 10 Cheltuieli de personal, pe anul 2019.

Ce vrea să facă Ministerul Finanțelor cu salariile bugetarilor. Avertismentul Casei de Pensii
Avertismentul Casei de Pensii

Adresa trimisă de șeful CNPP

Ţinând cont de faptul că MFP a precizat că nu este de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare în anul 2019, vă rugăm să dispuneţi măsurile pe care le consideraţi necesare la nivelul instituţiei dumneavoastră, pentru aducerea la îndeplinire a solicitărilor MFP, de respectare a plafoanelor cheltuielilor de personal. Menţionăm că măsurile întreprinse pentru încadrarea în cheltuielile de personal alocate le veţi comunica săptămânal Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul CNPP”, se arată în adresa timisă de președintele CNPP.

În document, șeful Casei de Pensii se referă la o adresă a ministerului Finanțelor ce le cerea instituțiilor de stat să ia măsuri pentru că ”sumele propuse pentru trimestrul IV nu acoperă plata integrală a salariilor bugetarilor”. În același documnet, Ministerul Finanțelor scrie că ”nu poate fi de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare”, dat fiind că o asemenea creștere a fondului de salarii ar duce la reducerea cheltuielilor de investiții.