Life

Cea mai bună rețetă de souvlaki. Cum să faci celebrele frigărui din Grecia la tine acasă

Iată cea mai bună rețetă de souvlaki. Poți prepara celebrele frigărui grecești și în bucătăria casei tale. Ingredientele de care ai nevoie.
03.08.2023 | 16:53
Cea mai buna reteta de souvlaki Cum sa faci celebrele frigarui din Grecia la tine acasa
Cum să prepari cel mai bun souvlaki de pui. Sursa foto: caietul cu retete
ADVERTISEMENT

O rețetă prin care să-i surprinzi pe cei dragi și să-i faci să se simtă ca pe tărâmuri elene, în acest sezon al vacanțelor. Cum să prepari souvlaki de pui? Nu este deloc dificil, iar din timp nu îți va fi luat prea mult. Nici lista de ingrediente nu este foarte complicată.

Rețetă delicioasă de souvlaki de pui

Dacă obișnuiești să mergi în vacanțe în Grecia, probabil ai observat că souvlakiul de pui se află printre cele mai populare mâncăruri elene. Nu lipsește din meniul vreunui restaurant și este des comandat de turiști. Cu rețeta de mai jos nu vei da deloc greș dacă vrei să-i surprinzi pe apropiați.

ADVERTISEMENT

Souvlakiul de pui poate fi consumat chiar și de persoanele care sunt la dietă. Nu are prea multe calorii și poate fi un plus de proteină, datorită conținutului de carne. De asemenea, nici în privința garniturii nu vă complicați prea mult, deoarece o salată sau un sos tzatziki sunt suficiente.

Lista de ingrediente este următoare: 1500 g carne de pui, 1 bucată de lămâie, 5 bucăți de usturoi, 100 ml de măsline, 1 lingură de sare, 4 bucăți de ardei gras, 2 bucăți de ceapă roșie, 2 linguri de oregano uscat, combinat cu puțină mentă sau condiment pentru gyros.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Primul pas este să spălați carnea, după care o spălați bine în cubulețe de mărime medie. Pulpa dezosată se taie în 3-4 bucăți uniforme și nu uitați să îndepărtați cartilagiile. Pasul următor prevede să luați carnea și să o puneți într-un bol.

Deasupra cărnii puneți zeama de la o lămâie, după care sarea, usturoiul pisat și uleiul de măsline. Ce mai trebuie să faceți este să adăugați oregano și restul mirodeniilor. Amestecați bine totul și puneți apoi carnea la frigider, încât să stea marinată peste noapte.

ADVERTISEMENT

A doua zi, luați legumele, tăiați-le bucăți mari și înfingeți-le în niște bețe de bambus sau de inox. Ideal ar fi o bucată dintr-o legumă, o bucată de carne, încât totul să pară cât mai colorat. Dacă vă mai rămân din legume, le puteți pune pe toate pe frigărui.

După toate acestea, pregătiți-vă de grătar. Atenție, focul se pregătește în prealabil și se lasă să se formeze cărbune. Grătarul este musai să fie încins atunci când se vor așeza frigăruile de pui. Nu uitați să le întoarceți la fiecare trei minute, până când observați că sunt bune de mâncat.

ADVERTISEMENT

Preparatul poate fi asortat și cu un pahar de vin. Consumați alcool, însă, cu moderație, căci altfel vi se agravează starea de sănătate. Nu v-ați dori să aveți probleme medicale după un așa preparat gustos. Cei dragi vor dori porție dublă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT