Life

Ce parte a puiului să nu mănânci niciodată. Are o cantitate mare de grăsime și nu îți aduce niciun beneficiu

Carnea de pui este delicioasă și ușor de preparat, doar că o parte a puiului trebuie evitată cu desăvârșire. Poate provoca numeroase probleme de sănătate.
29.06.2023 | 09:27
Ce parte a puiului sa nu mananci niciodata Are o cantitate mare de grasime si nu iti aduce niciun beneficiu
Ce parte a puiului nu trebuie consumată niciodată. Carnea de pui
ADVERTISEMENT

Carnea de pui este unul dintre ingredientele preferate de toți în bucătărie. Este versatilă, poți găti numeroase rețete cu ea de la fripturi de pui, frigărui, ostropel până la plăcinte. Carnea de pui este o carne albă, destul de slabă, care este perfectă pentru persoanele care tin dietă. Ceea ce mulți nu știu este faptul că o parte din carnea de pui are multă grăsime și calorii.

Carnea de pui este perfectă pentru diete, mai puțin o parte din ea. Ce trebuie să eviți cu desăvârșire

În ciuda avantajelor acestui tip de carne, există o anumită parte a puiului pe care ar trebui evitată! Este vorba despre pielea puiului, considerată de mulți și cea mai delicioasă. Da, poate fi foarte bună atunci când este crocantă și aurie, însă pentru sănătate este periculoasă. Poate produce probleme de sănătate cardiace și înfundă vasele de sânge.

ADVERTISEMENT

Care sunt riscurile consumului constant a pielii de pe pui

Pielea puilui este extrem de uleioasă și conține o valoare ridicată de grăsimi saturate. Deși este de cele mai multe ori delicioasă, consecințele consumului îndelungat nu sunt deloc bune. Ne putem confrunta cu probleme serioase ale sistemului circulator, cât și cu probleme cardiace.

Un alt efect negativ este creșterea nivelului colesterolului în sânge. Dacă mâncăm timp îndelungat pielea puiului există riscul să dezvoltăm probleme cardiace. În plus, consumul pielii de pui poate înfunda vasele de sânge.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie consumată carnea de pui. Ce spun nutriționiștii

Specialiștii și nutriționiștii trag un semnal de alarmă. Așadar, dacă dorim să consumăm pui, este perfect în regulă dacă îl mâncăm fără piele. În caz că totuși, nu ne putem abține, este de preferat ca pielea puiului să fie cât mai puțin rumenită și puțin condimentată.

De asemenea, este de preferat să evităm și cumpărarea puilor din comerț. Dacă avem posibilitatea este recomandat să cumpărăm pui de la fermieri locali sau carne de pui bio din supermarket.

ADVERTISEMENT