Carnea de pui este unul dintre ingredientele preferate de toți în bucătărie. Este versatilă, poți găti numeroase rețete cu ea de la fripturi de pui, frigărui, ostropel până la plăcinte. Carnea de pui este o carne albă, destul de slabă, care este perfectă pentru persoanele care tin dietă. Ceea ce mulți nu știu este faptul că o parte din carnea de pui are multă grăsime și calorii.
În ciuda avantajelor acestui tip de carne, există o anumită parte a puiului pe care ar trebui evitată! Este vorba despre pielea puiului, considerată de mulți și cea mai delicioasă. Da, poate fi foarte bună atunci când este crocantă și aurie, însă pentru sănătate este periculoasă. Poate produce probleme de sănătate cardiace și înfundă vasele de sânge.
Pielea puilui este extrem de uleioasă și conține o valoare ridicată de grăsimi saturate. Deși este de cele mai multe ori delicioasă, consecințele consumului îndelungat nu sunt deloc bune. Ne putem confrunta cu probleme serioase ale sistemului circulator, cât și cu probleme cardiace.
Un alt efect negativ este creșterea nivelului colesterolului în sânge. Dacă mâncăm timp îndelungat pielea puiului există riscul să dezvoltăm probleme cardiace. În plus, consumul pielii de pui poate înfunda vasele de sânge.
Specialiștii și nutriționiștii trag un semnal de alarmă. Așadar, dacă dorim să consumăm pui, este perfect în regulă dacă îl mâncăm fără piele. În caz că totuși, nu ne putem abține, este de preferat ca pielea puiului să fie cât mai puțin rumenită și puțin condimentată.
De asemenea, este de preferat să evităm și cumpărarea puilor din comerț. Dacă avem posibilitatea este recomandat să cumpărăm pui de la fermieri locali sau carne de pui bio din supermarket.