Sport

Cea mai importantă revenire din istoria NBA! Campioana en-titre a pierdut după ce a condus cu 31 de puncte. VIDEO

16.04.2019 | 10:55
Cea mai importanta revenire din istoria NBA Campioana entitre a pierdut dupa ce a condus cu 31 de puncte VIDEO
ADVERTISEMENT

Noaptea de luni spre marți a oferit cea mai importantă revenire din istoria play-off-ului NBA, iar în prim-plan s-a aflat campioana en-titre Golden State Warriors. Formația californiană, care a câștigat trei din ultimele patru ediții de campionat, a suferit o înfrângere incredibilă în meciul doi al întâlnirii cu Los Angeles Clippers, din primul tur al play-off-ului din Conferința de Vest.

LA Clippers, cea mai importantă revenire din istoria play-off-ului NBA

Întâlnirea din Oracle Arena din Oakland a început perfect pentru gazde, în prim-plan fiind vedetele Stephen Curry și Kevin Durant. Golden State Warriors a reușit două sferturi foarte bune, iar la pauza mare conducea deja cu scorul de 73-50. Sfertul al treilea a început pe aceleași corrdonate, iar campionii s-au distanța repede la 94-63, cea mai mare diferență din meci.

ADVERTISEMENT

Însă, din acel moment a început cea mai importantă revenire din istoria play-off-ului NBA, Los Angeles Clippers reușind o ”remontada” de poveste. Avându-i în prim-plan pe Lou Williams (36 de puncte) și Montrezl Harrell (25 de puncte), oaspeții au pus punct după punct în coșul advers și au câștigat sfertul trei cu 44-35, reducând diferența la doar 14 puncte.

Landry Shamet marchează coșul de 3 puncte prin care Los Angeles Clippers a preluat conducerea în meciul cu Golden State Warriors
Landry Shamet marchează coșul de 3 puncte prin care Los Angeles Clippers a preluat conducerea în meciul cu Golden State Warriors

Record doborât după 30 de ani

Ultimul sfert a fost dominat categoric de Los Angeles Clippers, care a revenit spectaculos în joc. Cu 16 secunde înainte de final, Golden State mai avea un singur punct avans, dar Landry Shamet a trimis un transor de la 3 puncte și formația din orașul îngerilor a trecut în avantaj și în cele din urmă s-a impus cu 135-131 și a egalat scorul general: 1-1. În primul meci al întâlnirii, Golden State s-a impus acasă cu 121-104. Seria se mută pentru următoarele două jocuri la Los Angeles.

ADVERTISEMENT

Precedentul record privind o revenire în play-off-ul NBA fusese stabilit în 1989. Atunci, Seattle Sonics a pierdut meciul patru din primul tur cu Los Angeles Lakers, scor 95-97, deși a avut un avans de 29 de puncte. Deși a pierdut surprinzător meciul doi, Golden State Warriors rămâne favorită la câștigarea seriei cu Los Angeles Clippers, formație care a prins in extremis ultimul loc în play-off-ul Conferinței de Vest.