Life

Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci când îți montezi routerul Wi-Fi. Viteza la internet va scădea instant

Tu știi care este cea mai mare greșeală pe care poți să o faci când îți montezi routerul Wi-Fi? Viteza la internet va scădea instant.
14.10.2023 | 21:52
Cea mai mare greseala pe care poti sa o faci cand iti montezi routerul WiFi Viteza la internet va scadea instant
Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci când îți montezi routerul Wi-Fi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În cazul în care nu știai, când îți montezi routerul Wi-Fi, trebuie să fii atent la mai multe aspecte. În caz contrar, deși routerul poate fi unul destul de performant, viteza la internet va fi tot mică.

Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci când îți montezi routerul Wi-Fi

Un expert a dezvăluit cea mai mare greșeală pe care poți să o faci când îți montezi routerul Wi-Fi. Se pare că locul în care acesta este pus contează mai mult decât orice altceva. Ce trebuie să știm, deci?

ADVERTISEMENT

Expertul prezintă trei dintre cele mai proaste locuri în care să nu îți pui niciodată routerul Wi-Fi. Afectează viteza la conectare și totodată, îți poate aduce și alte neplăceri în cazul anumitor dispozitive.

Hal Ponton de la Voneus Broadband, a dezvăluit pentru The Sun că routerul Wi-Fi nu trebuie niciodată să stea în spatele unui televizor. De asemenea, o altă greșeală frecventă este plasarea acestuia într-o bibliotecă cu ușa închisă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru îngreunează răspândirea semnalului la internet. Iar ultimul loc în care să nu pui routerul Wi-Fi este în capătul casei. Vorbim despre acea zonă, precum deasupra unei uși de la debara, unde ajungi foarte rar. Nici în debara nu trebuie să îl montezi vreodată.

Unde să nu pui niciodată routerul Wi-Fi

„Nu îl împiedică să funcționeze, va funcționa, dar este vorba despre semnalul Wi-Fi. Acesta are nevoie de spațiu pentru a putea respira și pentru a transmite cel mai bun semnal”, a spus expertul.

ADVERTISEMENT

Și totuși unde să îți montezi routerul Wi-Fi pentru a nu întâmpina astfel de probleme? Expertul aduce câteva recomandări utile. O alegere poate fi masa sau comoda. De asemena și pervazul unei ferestre este o opțiune.

„Puneți-l pe pervazul unei ferestre, pe o masă sau pe o comodă, astfel încât să fie în primul rând aproape de persoanele care îl vor folosi sau de locul unde îl vor folosi în mod obișnuit”, a completat aceasta.

ADVERTISEMENT

El a vorbit și despre obiectele care îngreunează conexiunea la routerul Wi-Fi. Izolația cu suport de argint din pereți este unul dintre acestea. Iar același lucru este valabil și în cazul grinzilor de metal.

ADVERTISEMENT