Life

Cea mai periculoasă aplicație care se ascunde pe telefoanele Android. Unii români o folosesc aproape zilnic

Cea mai periculoasă aplicație de pe telefoanele Android este utilizată des de români. Deși pare sigură, adevărul este că ne poate crea mari probleme.
13.11.2023 | 12:58
Cea mai periculoasa aplicatie care se ascunde pe telefoanele Android Unii romani o folosesc aproape zilnic
Cea mai periculoasă aplicație care se ascunde pe telefoanele Android. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai telefon cu sistem de operare Android e bine să știi care e cea mai periculoasă aplicație. Unii români o folosesc aproape zilnic, tocmai pentru că au nevoie de ea și au încredere în serviciile oferite.

Cea mai periculoasă aplicație care se ascunde pe telefoanele Android

În Google Play Store există o mulțime de aplicații. Mai nou există aplicații pentru sănătate, dar și pentru socializare, editare foto și nu numai. Care este însă ea mai periculoasă aplicație?

ADVERTISEMENT

O companie de securitate informativă a efectuat un studiu recent. Se pare că există o mulțime de aplicații care ne pot fura datele personale de pe dispozitiv. Iar pe unele dintre ele chiar noi ajungem să le instalăm.

Adevărul este că aceste aplicații au tocmai acest scop. În total, experții în securitate informatică au descoperit 30 de aplicații pentru Android, cu milioane de descărcări, care în realitate furau datele utilizatorilor. 

ADVERTISEMENT

Odată ce erau instalate în telefon, aplicațiile cereau permisiunea pentru accesa agenda dispozitivului. Asta în ciuda faptului că aplicația respectivă nu avea nevoie de o astfel de informație pentru a funcționa.

Cum se numește aplicația

Cea mai periculoasă aplicație dintre toate e utilizată poate și acum de o mulțime de români. Este vorba despre aplicația pentru tensiunea arterială (blood.maodig.raise.bloodrate.monitorapp.plus.tracker.tool.health). Iar persoanele care au probleme de sănătate cel mai probabil se bazează pe ea.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este însă singura. Experții mai spun că periculoase sunt și aplicațiile de tip scaner PDF pentru cameră, dar și aplicația Style Message. Totodată, experții vin cu niște recomandări importante.

Aceștia ne recomandă să fim atenți la orice tip de aplicație atât de pe Android cât și de pe iOS atunci când o descărcăm. În primul rând numărul recenziilor contează foarte mult.

ADVERTISEMENT

De asemenea, odată instalată o aplicație este esențial să fim atenți la permisiunile cerute. O aplicație pentru măsurarea tensiunii arteriale nu are nevoie nici de accesarea locației noastre, nici a agendei, cu atât mai puțin a altor date și mai personale.

ADVERTISEMENT