Floarea rară cu care se poată lăuda România. Este superbă și extrem de rară, iar pentru a o putea admira în realitate trebuie să-ți programezi din timp o călătorie, căci înflorește doar o dată pe an și numai în anumite zone ale țării.
România, tărâm binecuvântat! Deși există numeroase nemulțumiri ale oamenilor, un lucru nu poate fi contestat țara noastră este de o frumusețe naturală cum rar întâlnești. Mama Natură și-a făcut de cap și a pus aici tot ce avea mai bun.
La ieșirea din orașele aglomerate, românii au șansa să se bucure de o diversitate naturală de invidiat: locuri splendide în care muntele și delta se întâlnesc, animale rare ce pot fi admirate în habitatul lor natural și peisaje care îți taie răsuflarea.
Și după toate acestea, România dispune de încă o comoară. Este vorba despre o floare extrem de rară. Deși puțini știu de existența ei, experții o laudă și o caracterizează ca fiind de o frumusețe deosebită, scrie silvanews.ro.
Este vorba despre laleua pestriță, iar cei care vor să o vadă în realitatea o pot face călătorind în partea de nord a Olteniei, dar și prin diverse zone din Transilvania și Banat, zone în care se găsește această floare.
De asemenea, este de menționat că lalele pestrițe nu înfloresc decât o singură săptămână pe an și sunt întâlnite cel mai adesea pe lângă râuri. Iar pentru cei care se întreabă ce este atât de deosebit la această floare: dimensiunea sa este una impresionantă, de maxim 40 de centimetri.
Fiind un adevărat monument al naturii, cine are ocazia să vadă cu ochiul lui laleaua pestriță, trebuie să o păstreze fie în amintire, fie să-i mai multe poze, căci este strict interzisă ruperea acestei flori, iar amenzile sunt usturătoare, de până la 5000 de lei.
Tocmai din acest motiv, lalele pestrițe sunt protejate de pădurari și de localnici, care din martie și până în aprilie, când sunt înflorite, anunță pe toată lumea că nu pot fi rupte. „Este o floare rară. Care prin munca mea de 35-40 de ani de când sunt în această zonă, am încercat prin patrulări colective.
Prin mass-media şi prin primării, să duc mai departe ca zonă să să ajungă la inimile oamenilor prin frumuseţea acestei flori”, a spus pădurarul Romică Prodea din Târgu Jiu, pentru adevărul.ro.