Life

Ceaiul care relaxează mintea, dar și corpul. E un antioxidant natural și e bogat în vitamine

Băutura care detensionează nervii, dar și organismul. Specialiștii susțin că e un antioxidant ecologic și plin de vitamine.
20.11.2023 | 15:22
Ceaiul care relaxeaza mintea dar si corpul E un antioxidant natural si e bogat in vitamine
Băutura care detensionează nervii, dar și organismul. Specialiștii susțin că e un antioxidant ecologic și plin de vitamine. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ceaiul care relaxează mintea, dar și corpul. E un antioxidant natural și e bogat și în vitamine. Protejează sistemul nervos și este ideal pentru a elimina stresul cotidian și în plus, aroma plăcută funcționează ca o terapie.

Băutura care detensionează nervii, dar și organismul. Specialiștii susțin că e un antioxidant ecologic și plin de vitamine

Băutura care detensionează nervii, dar și organismul. Specialiștii susțin că e un antioxidant ecologic și plin de vitamine. De asemenea, are numeroase beneficii pentru sănătate pentru că are în compoziția sa multe vitamine și minerale.

ADVERTISEMENT

Antioxidanții pe care îi conține sunt luteina, zeaxantina, betacarotenul și betacriptoxantina. Dacă nu ți-ai dat seama despre ce este vorba, află că se numește busuioc. Planta este numită de indieni Tulsi, fiind perfectă în reducerea stresului și a anxietății.

De asemenea, experții mai spun că are efecte vindecătoare pentru trup, minte și spirit fie că este vorba de frunze, fie de semințe. Părțile sale diferite sunt recomandate pentru tratatea unor afecțiuni, cum ar fi: bronșita, malaria, diareea, greața și vărsăturile.

ADVERTISEMENT

Busuiocul poate fi utilizat sub formă de ceai, pilule și unguent. Extractul din această plantă este bun pentru persoanele care suferă de ulcer stomacal și boli oculare. Mai mult, uleiul esențial funcționează de minune în cazul mușcăturilor de insecte.

Pe de altă parte, ceaiul are și contraindicații pentru că produce somnulență dacă este consumat în timpul zilei. Este recomandat să se bea seara, înainte de somn, pentru a beneficia de o odihnă relaxantă pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

Ce alte proprietăți mai are ceaiul de busuioc

Ceaiul de busuioc se inhalează timp de 10 minute stând deasupra cănii. Aburul funcționează ca o aromaterapie, în timp ce extractul din această plantă ajută foarte mult la reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge.

În plus, planta reprezintă un antibiotic natural datorită proprietăților antimicrobiene și este un antiinflamator eficient în lupta cu infecțiile. Ceaiul reduce inflamația inhibând eliberarea de citokine proinflamatorii.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii mai adaugă și faptul că busuiocul previne îmbătrânirea. Cercetătorii au efectuat un studiu prin care au descoperit că planta acționează la nivel celular împotriva procesului de îmbătrânire dacă este aplicată local.

ADVERTISEMENT