Fotbal intern

Cel mai bun prieten al lui Jean Pădureanu dezvăluie cum l-a ajutat Lordul: “Mă, tu scrii frumos, ai şcoli!”

Jean Pădureanu a decedat la vîrsta de 80 de ani. "Lordul" a fost unul dintre cei mai respectaţi conducători din fotbalul românesc. Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Pădureanu a fost...
30.12.2016 | 11:06
Cel mai bun prieten al lui Jean Padureanu dezvaluie cum la ajutat Lordul Ma tu scrii frumos ai scoli

Jean Pădureanu a decedat la vîrsta de 80 de ani. “Lordul” a fost unul dintre cei mai respectaţi conducători din fotbalul românesc. Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Pădureanu a fost Romică Paşcu. 

Actual preşedinte de onoare al lui FC Braşov, Paşcu a povestit pentru FANATIK.RO cîteva întîmplări cu “Tata Jean”:

“Am fost unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Jean Pădureanu. El m-a ghidat în această meserie de conducător, m-a trimis la şcoli, îi datorez multe. Îmi amintesc în 1969 pe data de 5 decembrie cînd m-a chemat o dată la club, la Bistriţa. Eu am fost accidentat grav într-un meci şi eram în cîrje. Dar el spunea să vin cu tot cu cîrje la club că vrea să mă facă secretar: >  Îmi amintesc cu plăcere de acele momente.

Să ştiţi că el a descoperit-o pe Doina Melinte. Era la un cros de vară prin anii 60, nu mai ştiu exact şi îmi spunea că Doina are mari şanse să ajungă o campioană la atletism”, îşi aminteşte Paşcu.

Romică Paşcu spune că perioada de detenţie i-a grăbit sfîrşitul: “L-am vizitat de multe ori la închisoare, îi duceam şi pachet. Închisoarea grăbeşte nenorocirile şi mai ales condiţiile de detenţie de la noi sînt sub orice critică. Sînt sigur că aşa a fost. Ultima dată am vorbit cu el în urmă cu o lună de zile. Era foarte slăbit. Îmi pare rău. A fost unul dintre cei mai mari conducători de club de la noi alături de Alexandrescu şi Dragomir”, a spus Paşcu pentru FANATIK.RO.