News

Cel mai lung caz de COVID-19! A fost bolnav timp de 16 luni și a murit

Un bolnav de COVID-19 a fost testat pozitiv timp de 16 luni, până în momentul în care a murit, fiind cazul cel mai lung de îmbolnăvire cu coronavirus din lume.
23.04.2022 | 14:25
Cel mai lung caz de COVID19 A fost bolnav timp de 16 luni si a murit
Cercetătorii susțin că un bărbat a suferit 16 luni de COVID-19 / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Conform unui studiu, un bărbat a cărei identitate nu a fost făcută publică, a fost testat pozitiv la coronavirus de-a lungul a 16 luni. Din păcate, bărbatul care s-a îmbolnăvit la jumătatea anului 2020 nu a supraviețuit bolii.

Cel mai lung caz de COVID-19: 16 luni a tot fost testat pozitiv

Conform Antena 3, cel mai îndelungat caz de infectare cu SARS-CoV-2 este al unui bărbat a cărei identitate este protejată și care, din păcate, a încetat din viață. El a fost găsit pozitiv, prima oară, la jumătatea anului 2020, atunci când a ajuns la spital cu probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, bărbatul a fost testat de nu mai puțin de 40 de ori, de fiecare dată rezultatele PCR indicând că este pozitiv. El a supraviețuit boli timp de 505 zile și acum face obiectul unui studiu de specialitate.

Cazul bărbatului care a fost bolnav atât de mult timp este prezentat la Congresul European de Microbiologie şi Boli Infecţioase, care are loc la Lisabona, în perioada 23-26 aprilie.

ADVERTISEMENT

Conform AFP, studiul care e efectuat de către cercetători de la King’s College London şi de la Spitalul Guy’s and St Thomas’ din Londra analizează nouă asemenea cazuri ale unor pacienți are au suferit de ceea ce se numește ”long-COVID”.

Specialiștii susțin că ”long COVID” este o afecțiune caracterizată de un număr de simptome care continuă la multe săptămâni după infectarea cu noul coronavirus, iar majoritatea pacienților ar avea afectări grave ale plămânilor care pot produce decesul.

ADVERTISEMENT

România a avut în pandemie aproape 3 milioane de cazuri confirmate de COVID-19

Conform statisticilor publicate de Ministerul Sănătății, România a avut, de la declanșarea pandemiei și până în prezent, 2.887.258 de cazuri confirmate de COVID-19. De asemenea, conform raportărilor oficiale, decesele provocate de pandemie, până în prezent, sunt în număr de 65.412.

Astăzi, 23 aprilie 2022, comunicările oficiale remise de Ministerul Sănătății anunță 974 noi cazuri de Covid-19, în scădere de 89 față de ziua precedentă, dar și nouă decese, 6 femei și 3 bărbați.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este de remarcat este că numărul de cazuri este în scădere față de zilele anterioare, iar numărul de persoane spitalizate este mai mic, semn că sunt mai puține cazuri grave de îmbolnăviri de COVID-19.

“În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.249, cu 118 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 218 persoane, cu 11 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 218 pacienți internați la ATI, 191 sunt nevaccinați”, se arată în comunicatul de presă cu privire la ziua de 23 aprilie 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: