Fotbal international

Cele mai dure suspendări din istoria fotbalului! Diego Costa a scăpat ieftin cu opt etape! Cine a primit o interdicţie de 24 de meciuri! Video

11.04.2019 | 19:02
Cele mai dure suspendari din istoria fotbalului Diego Costa a scapat ieftin cu opt etape Cine a primit o interdictie de 24 de meciuri Video

De-a lungul timpului, fotbalul a fost umbrit de incidente grave, care au fost urmate de unele dintre cele mai dure suspendări din istorie. Joi, Diego Costa a primit o interdicţie de opt etape după ce l-a înjurat pe arbitru în timpul meciului cu Barcelona. Cu toate acestea, internaţionalul spaniol a scăpat ieftin faţă de alţi fotbalişti.

Cele mai dure suspendări din istoria fotbalului. Eric Cantona, nouă luni pentru agresiune

Eric Cantona este fotbalistul care a primit una dintre cele mai dure suspendări din istori fotbalului. Pe 25 ianuarie 1995, starul lui Manchester United a fost eliminat în meciul cu Crystal Palace după ce a lovit un spectator cu o mişcare demnă de kung-fu. Totul a pornit de la faptul că fanul formaţiei londoneze îl înjurase de mai multe ori în timpul partidei. Pentru gestul făcut, francezul a fost condamnat la şapte zile de închisoare, 120 de ore de muncă în folosul comunității şi a primit o suspendare de nouă luni din partea Federaţiei Engleze de Fotbal.

Joaquin Cortizo este un nume mai puţin cunoscut în fotbalul mondial, însă în Spania deţine recordul pentru cea mai dură suspendare primită. În 1964, pe când evolua pentru Zaragoza, i-a rupt piciorul unui adversar în timpul unui meci cu Atletico Madrid. Arbitrul nu a acordat fault, însă oficialii Federaţiei Spaniole de Fotbal au anchetat cazul şi fundaşul echipei din Aragon a primit o suspendare de 24 de meciuri.

Juanito, recidivist la capitolul suspendări record

Juanito este una dintre legendele lui Real Madrid, dar şi un fotbalist cu un temperament vulcanic. În 1978, în timpul unui meci contra elveţienilor de la Grasshopper Zurich, atacantul spaniol l-a lovit pe arbitrul Adolf Prokop, iar UEFA l-a suspendat un an în competiţiile europene. Nouă ani mai târziu, în 1987, Juanito l-a lovit cu gheata în faţa pe Lothar Matthaus şi ibericul a fost eliminat. Forul continental l-a suspendat pentru patru ani, în timp ce clubul l-a amendat cu 5.000 de dolari.

Luis Suarez şi-a făcut un obicei din a-şi muşca adversarii, reuşind acest lucru de trei ori în întreaga carieră. Cel mai cunoscut moment de acest gen s-a petrecut la Campionatul Mondial din 2014, când Giorgio Chiellini i-a căzut victimă. Atacantul uruguayan nu a scăpat uşor pentru muşcătura aplicată şi a primit o suspendare de nouă meciuri internaţionale. În plus, Luis Suarez a primit şi o interdicţie pe durata a patru luni pe orice stadion.

Laurenţiu Rus, suspendat nouă etape pentru un fault grosolan

În actualul sezon din Liga 1 Betano, Laurenţiu Rus deţine recordul pentru cea mai drastică suspendare. Fotbalistul lui Poli Iaşi l-a lovit cu antebraţul în gât pe Valentin Mihăilă, în meciul contra Universităţii Craiova, jucătorul oltenilor ajungând la spital. Comisia de Disciplină l-a suspendat pe fundaşul de 33 de ani pentru nouă meciuri.

Marius Lăcătuş era cunoscut drept un fotbalist dur, având de multe ori intrări peste limita regulamentară. În primăvara anului 1999, într-un meci Steaua – FCM Bacău, atacantul l-a faultat dur pe Vasile Ardeleanu, care a suferit o dublă fractură. În primă instanţă, stelistul a primit o suspendare dură: trebuia să revină pe teren abia când fotbalistul moldovenilor era apt din nou. Până la urmă, Marius Lăcătuş a stat pe bară doar câteva etape şi a revenit pe finalul sezonului în teren.