Fotbal international

Cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor! Steaua Roşie, pe lista echipelor care au surprins Europa! Video

07.11.2018 | 08:46
Cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor Steaua Rosie pe lista echipelor care au surprins Europa Video

Steaua Roşie Belgrad a oferit una dintre cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor. Campioana Serbiei i-a surprins pe toţi şi a învins-o, pe teren propriu, pe Liverpool, scor 2-0. Chiar dacă au obţinut o remiză şi în prima etapă a Grupei C, 0-0 cu Napoli, sârbii s-au întrecut în partida jucată pe “Marakana”.

În actualul sezon al Ligii Campionilor, Steaua Roşie Belgrad a produs, de departe, cea mai mare surpriză, din moment ce diferenţa dintre cele două formaţii este una uriaşă. În urma victoriei cu Liverpool, campioana Serbiei păstrează şanse să se califice în primăvara europeană, iar suporterii de pe “Marakana” abia aşteaptă ultimul meci de pe teren propriu din grupele Ligii Campionilor, cu PSG.

Top 5 cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor

După meciul de marţi seara, Steaua Roşie Belgrad a intrat în galeria formaţiilor care au realizat cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor. Sârbii devin colegi cu BATE Borisov, Dinamo Kiev, FC Basel sau Celtic.

FC Barcelona – Dinamo Kiev 0-4 (1997-98)

Catalanii îşi aduc aminte cu plăcere de sezonul 1997-98, când formaţia antrenată de Louis van Gaal a cucerit titlul în Spania după o pauză de patru ani. Cu toate acestea, fanii Barcelonei nu vor uita niciodată parcursul lamentabil din Liga Campionilor. Formaţia de pe “Camp Nou” a jucat în Grupa C, alături de Dinamo Kiev, PSV şi Newcastle United. După calculele hârtiei, vicecampioana Spaniei pornea cu prima şansă la câştigarea grupei, însă echipa antrenată de Louis van Gaal a obţinut o singură victorie şi a terminat pe ultimul loc în grupă.

După ce au fost învinşi în tur de Dinamo Kiev, scor 0-3, catalanii îşi doreau revanşa pe “Camp Nou”, însă ucrainienii au produs una dintre cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor. Andrei Șevcenko a reuşit un hat-trick în prima repriză, iar fanii catalani erau reduşi la tăcere. Pe finalul meciului, Serhii Rebrov a marcat al patrulea gol al partidei şi echipa Barcelonei părăsea umilită terenul.

BATE Borisov – Bayern Munchen 3-1 (2012-13)

Până la ediţia Ligii Campionilor din 2012-13, BATE Borisov participase de două ori în grupele UEFA Champions League. În urmă cu şase ani, bieloruşii porneau ca din puşcă în Grupa F şi o învingeau pe Lille, scor 3-1, în prima etapă. Pentru campioana Belarusului a urmat Bayern Munchen, iar microbiştii mizau pe o victorie la scor a bavarezilor. Formaţia antrenată de Juup Heynckes a dominat meciul, însă Alyaksandr Pawlaw a deschis scorul pentru BATE Borisov în minutul 23. Pe finalul meciului jucat la Minsk, când toţi aşteptau ca Bayern Munchen să egaleze, Vitali Rodionov a majorat scorul pentru bieloruşi. Franck Ribery a marcat golul de onoare în minutul 90+1, însă Renan Bressan a închis tabela şi BATE Borisov provoca una dintre cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor.

Celtic – Barcelona 2-1 (2012-13)

Celtic – Barcelona 2-1 va rămâne pentru mulţi drept cel mai neaşteptat rezultat din istoria grupelor Ligii Campionilor. Scoţienii au obţinut victoria în condiţiile în care catalanii au dominat meciul de la un capăt la celălalt. La finalul partidei de pe “Celtic Park”, formaţia antrenată de Tito Vilanova avea o posesie de 73%, însă părăsea învinsă terenul. Victor Wanyama şi Tony Watt au marcat golurile victoriei pentru Celtic, în timp ce Lionel Messi a reuşit să înscrie golul de onoare în prelungirile meciului.

FC Basel – Manchester United 2-1 (2011-12)

Manchester United, antrenată de Sir Alex Ferguson în urmă cu şapte ani, a ratat în mod surprinzător calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Înaintea meciului cu FC Basel, “diavolii” aveau nevoie de o remiză pentru a obţine calificarea de pe locul doi. Startul partidei de pe “St. Jakob-Park” nu a fost de bun augur pentru englezi. Marco Streller a deschis scorul în minutul 9 după o greşeală a lui David De Gea. Manchester United a încercat să marcheze golul egalării, însă tot elveţienii au avut marile ocazii. Pe finalul meciului, Alexander Frei a dus scorul la 2-0, în timp ce Phil Jones a reuşit să înscrie golul de onoare în penultimul minut. “Diavolii” se clasau pe locul 3, deasupra Oţelului Galaţi, şi continau aventura în Europa League.

FC Barcelona – Rubin Kazan 1-2 (2009-10)

Rubin Kazan se afla la debutul în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2009-10 şi nimeni nu-i dădea vreo şansă să obţină prea multe puncte. Campioana Rusiei se afla în Grupa F, alături de Barcelona, Inter şi Dinamo Kiev. După primele două etape, ruşii aveau un singur punct, obţinut în remiza cu Inter, scor 1-1. În a treia rundă, Rubin Kazan mergea pe “Camp Nou” şi juca împotriva campioanei en-titre a Europei. Aleksandr Riazanţev i-a redus la tăcere pe catalani în minutul 2. După pauză, Zlatan Ibrahimovic a marcat golul egalării şi fanii blaugrana aşteptau victoria. Cu 17 minute înainte de final, Gokdeniz Karadeniz l-a învins pe Victor Valdes şi Rubin Kazan oferea una dintre cele mai mari surprize din istoria grupelor Ligii Campionilor.

Tags: