Pariuri sportive

Cele mai trăznite superstiţii din fotbal! Adi Mutu, în TOP

Mulţi fotbalişti şi antrenori celebri au recurs de-a lungul timpului la mai multe ritualuri care să îi ajute înainte de meci. Mulţi dintre ei au motivat că superstiţiile îi ajută să mai...
05.09.2014 | 18:07

Mulţi fotbalişti şi antrenori celebri au recurs de-a lungul timpului la mai multe ritualuri care să îi ajute înainte de meci. Mulţi dintre ei au motivat că superstiţiile îi ajută să mai scape de presiune. Dar, de multe ori aceste superstiţii trec bariera şi devin ridicole. Mai jos aveţi 10 dintre cele mai trăznite superstiţii din fotbal: 

1. Laurent Blanc a avut în 1998 una dintre cele mai celebre superstiţii. Înainte de fiecare meci de la campionatul mondial, fostul fundaş al Franţei îi pupa chelia portarului Fabien Barthez. Culmea, superstiţia a fost de bun augur pentru că Franţa a reuşit la acea ediţie să cîştige primul titlu mondial din istorie.

bart

2. Kolo Toure. Ivorianul are o superstiţie stranie. De fiecare dată, Toure vrea să fie ultimul jucător care intră pe teren. Superstiţia lui Toure a ieşit la iveală într-un meci de Liga Campionilor pe care l-a jucat pentru Arsenal şi a fost avertizat pentru că a intrat pe teren fără permisiunea arbitrului, deşi meciul începuse. La finalul jocului, Toure a motivat că Gallas, colegul său, era încă pe marginea terenului şi a ţinut să intre primul.

toure

3. Romeo Anconetani este fostul preşedintele clubului italian Pisa. El arunca cu sare pe gazon înainte de fiecare meci, pentru a-i aduce noroc. Împotriva unui meci important cu Cesena, a aruncat pe teren nu mai puţin de 26 de kilograme de sare şi ne imaginăm că jucătorii nu erau fericiţi cu această superstiţie.

anconetani

4. Vincent Tan. Patronul malaezian al lui Cardiff City a schimbat din motive comerciale tradiţionalul echipament albastru al echipei, într-un echipament roşu. Dar superstiţia lui Tan e una ciudată, el are o preferinţă în a semna cu jucători care au cifra 8 în data de naştere.

Tan_3009716

5. Sergio Goychocea este fostul portar al Argentinei. În turneul final mondial din 1990, portarul “s-a uşurat” pe teren înainte de penaltiuri, în sferturile de finală cu Yugoslavia. Atunci, Argentina s-a calificat şi la fel s-a întîmplat în semifinale. De atunci, acest ritual ciudat a devenit un obicei.

1585272_FULL-LND

6. Adi Mutu. Superstiţia “Briliantului” e de a purta chiloţii pe dos în timpul meciului.

din-razboiul-cu-piturca-mutu-a-ajuns-sa-dea-in-boloni-120514-1

7. Raymond Domenech. Fostul selecţioner al Franţei şi-ar fi ales jucătorii selecţionaţi şi pe baza horoscopului. Poate de asta, Robert Pires nu a fost niciodată selecţionat în mandatul lui.

Raymond-Domenech

8. Tony Silva. Fostul portar senegalez apela la vraci înainte de fiecare meci să îl ajute să nu încaseze niciun gol.

6352888-9581409

9. Winfried Schafer este fostul selecţioner al Camerunului şi chiar dacă este german, el credea că dacă apelează la vrăjile vodoo înainte de meciurile naţionalei, echipa va cîştiga.

Winfried-Schafer_0

10. Johan Cruyff. Legenda Olandei avea o superstiţie în perioada în care evolua la Ajax. Cruyff îi dădea o palmă peste abdomen portarului Gert Bals înainte de fiecare meci. Mai mult, înainte de startul meciului, Cruyff îşi scuipa guma în terenul adversarilor.

Johan-Cruyff-1974-World-Cup_2450015

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: