News

Centru social din Vrancea, închis de autorități. 43 de bătrâni au fost evacuați

Centru social din Vrancea, închis în urma unor controale efectuate de autorități. 43 de bătrâni au fost transportați la spital.
13.07.2023 | 10:40
Centru social din Vrancea inchis de autoritati 43 de batrani au fost evacuati
Centru social din Vrancea, închis de autorități. Sursa foto: Captura Stirile Protv
ADVERTISEMENT

Centru social din Vrancea, închis de autorități. Controalele efectuate, în ultimele zile, scot la iveală problemele din căminele pentru bătrâni, centrele sociale sau cele destinate persoanelor cu dizabilități.

Centru social din Vrancea, închis de oamenii legii

Un alt caz a fost semnalat în județul Vrancea. Aici, 43 de bătrâni au fost evacuați, în cursul zilei de miercuri, dintr-un centru social. Oamenii legii au aflat că reprezentanții nu aveau autorizație de funcționare pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Verificările au fost făcute în urma unor sesizări ale localnicilor din Vârteșcoiu. Mai mult, centrul, care aparține Crucii Roșii, nu figura pe lista furnizorilor acredidați de servicii sociale.

„Nu a apărut în evidențele ANPIS cel puțin de când sunt eu director. Vorbim de anul 2020, nici solicitare, nici informații că la această locație există asemenea, nu știu ce gen de cămin de bătrâni.

ADVERTISEMENT

N-am identificat întâi furnizorul, se pare că furnizorul ar fi crucea roșie, dar nu am identificat pentru că nu am găsit niciun fel de document.” a transmis Marius Hurmuzache, director ANPIS Vrancea, potrivit Știrile Pro Tv.

3 angajați aveau grijă de 43 de bătrâni

Autoritățile au descoperit că spațiile de cazare nu erau suficiente. De asemenea, numărul îngrijitorilor era prea mic pentru numărul de bătrâni aflați în centru, și anume trei angajate pentru 43 de oameni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, un bărbat a fost internat la demisol, acolo unde erau ținute centrala termică și boilerele. În urma anchetei, prefectul județului Vrancea susține că locul este un „cămin al groazei”.

„Un cămin care nu e doar al groazei, ci și al ororilor, cu niste pacienți, cu bătrâni oropsiți de soarta și bătuți de oameni într-un loc deloc uman. Înțeleg că sunt tot felul de scheme pe care le-au aplicat în sensul în care au închiriat practic paturile”, a transmis prefectul Nicușor Halici.

ADVERTISEMENT

După ce căminul din Vârteșcoiu a fost închis, bătrânii au fost consultați de echipele medicale ajunse la fața locului. Ei au fost transporați la Spitalul Județean Vrancea pentru investigații suplimentare.

 

ADVERTISEMENT
Tags: