ADVERTISEMENT
Fotbal international

Cesare Prandelli a fost profesor pentru antrenorii români. Mirel Rădoi și Adrian Mutu, printre cursanți

Autor: Gabriela Gheorghe | 18.12.2020 | 13:59
Cesare Prandelli a fost profesor pentru antrenorii români. Mirel Rădoi și Adrian Mutu, printre cursanți
Cesare Prandelli. Sursă foto: Hepta.

Cesare Prandelli a fost profesor pentru mai mulți antrenori români. Printre tehnicienii care au participat la seminarul susținut de antrenorul de la Fiorentina s-au numărat Mirel Rădoi și Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Tehnicienii înscriși la cursurile pentru dobândirea licenței UEFA PRO au avut parte de un seminar online susținut de Cesare Prandelli, antrenor la echipa Fiorentina din Italia.

Ieri, pentru o oră și jumătate, antrenorul din Italia și-a prezentat principiile pe care le aplică ca tehnician și a răspuns întrebărilor adresate de cursanți.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Fiorentinei, profesor la cursurile pentru licența UEFA PRO

Cursurile pentru dobândirea licenței UEFA PRO se vor termina astăzi cu un work-shop online prezentat de expertul Dany Ryser. Examenele finale se vor ține pe 21 și 22 decembrie. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, în 2020 examenul se va desfășura online. La proba teoretică tehnicienii vor da un examen tip test grilă, iar la cea practică trebuie să facă o prezentare pe diferite teme, trase la sorți.

Tehnicienii înscriși la licența UEFA PRO sunt: Mirel Rădoi, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Adrian Mutu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Dorin Docolin, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu și Dumitru Suciu.

ADVERTISEMENT

Fiorentina, echipa antrenată de Cesare Prandelli, se află pe locul 17 în campionatul Italiei, cu 10 puncte acumulate după primele 12 etape. În ultimele cinci jocuri, echipa italiană a înregistrat două egaluri și trei înfrângeri. Trei puncte o despart pe Fiorentina de locul 18 care duce în Serie B.

Prandelli nu o va antrena pentru mult timp pe Fiorentina

Cesare Prandelli s-a întors la Fiorentina după 10 ani, pentru a-i lua locul lui Giussepe Iachini, antrenor ce nu a reușit să ducă formația aproape de locurile de cupe europene. Prandelli a venit la echipa italiană după runda a șaptea, moment în care Fiorentina se afla pe poziția cu numărul 12. Cesare Prandelli l-a pregătit de-a lungul timpului și pe Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este un nume foarte important pentru echipa din Florența, antrenorul are șanse mici pentru a fi o soluție pe termen lung. Șefii Fiorentinei vor să-l ia pe Maurizio Sarri în vara viitoare. După 10 ani de absență de pe arena Artemio Franchi, Prandelli s-a întors la formația pe care a antrenat-o între 2005 și 2010 și alături de care a ajuns inclusiv în fazele superioare ale Ligii Campionilor.

”Nu poți să mergi de la cimitir la stadion de la o zi la alta, de la un convoi de mașini cu 150 de sicrie la a te bucura la goluri. Dacă fotbalul pierde 3 sau 4 luni, nu se schimbă nimic”, declara Prandelii în urmă cu mai multe luni.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!