Fotbal intern

EXCLUSIV. De ce se răzbună Benfica pe CFR: un transfer de milioane!

Televiziunea clubului Benfica Lisabona a făcut un top al celor mai corupte cluburi din Europa care a făcut înconjurul presei europene de sport vineri. Spre surpriza românilor, printre echipele...
16.09.2017 | 10:09
EXCLUSIV De ce se razbuna Benfica pe CFR un transfer de milioane

Televiziunea clubului Benfica Lisabona a făcut un top al celor mai corupte cluburi din Europa care a făcut înconjurul presei europene de sport vineri. Spre surpriza românilor, printre echipele “fruntaşe” la acest capitol e trecută şi CFR Cluj, echipa antrenată de Dan Petrescu fiind poziţionată pe locul 5! (toate detaliile aici) Numai că puţină lume ştie motivul pentru care portughezii au ajuns la această cloncluzie referitor la echipa din Ardeal. Vi-l prezintă FANATIK.RO.

În iulie 2007, CFR Cluj sărbătorea centenarul. La 100 de ani de la înfiinţarea formaţiei, sărbătoarea a fost reprezentată de un amical de gală, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, în compania celor de la Benfica. Lusitanii s-au prezentat cu toate vedetele, inclusiv Rui Costa, şi cu celebrul Eusebio, care era atunci oficial al clubului. Un an mai târziu, datorită relaţiilor excelente care se legaseră între cele două cluburi, s-a semnat un parteneriat de colaborare între CFR şi Benfica.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Ura pe CFR Cluj are legătură cu Alvaro Pereira

Acesta presupunea ca Benfica să-şi trimită tinerele talente şi jucătorii pe care nu conta pentru noul sezon la CFR, sub formă de împrumut, pentru a-şi face “rodajul”. Evident, gratis, toate costurile salariale urmând să fie suportate de portughezi. Erau trecute în contract şi alte beneficii, cum ar fi ajutor la capitolul marketing În schimb, CFR ceda Benficăi dreptul de preempţiune pentru jucătorii săi, adică portughezii urmau să aibă prima opţiune la cumpărarea vedetelor clujene. Care nu erau deloc neinteresante pentru occidentali, având în vedere că în acel sezon echipa câştiga primul titlu din istoria clubului şi juca în Champions League, învingând Roma şi remizând cu Chelsea.

Colaborarea s-a încheiat însă cu scandal, din cauza unui transfer. Astfel, se convenise deja cu Benfica faptul că Alvaro Pereira, fundaşul stânga uruguayan al clujenilor care impresionase în Champions League, să fie transferat la Benfica la finele lui 2008, pentru suma de 3,5 milioane de euro. Numai că, înainte de finele sezonului, rivala Benficăi, FC Porto, a făcut o ofertă de 4,5 milioane!

Paszkany a vrut să fie fair-play. Benfica nu l-a crezut!

Arpad Paszkany, patronul clubului la acea dată, i-a informat imediat pe cei de la Benfica, însă oficialii din capitala Portugaliei au crezut că e doar un tertip al clujeanului pentru  creşte preţul jucătorului. Paszkany, dorind să menţină parteneriatul cu Benfica, ce trebuia să trimită jucători împrumut la Cluj, a lăsat de la el şi a cerut doar 4 milioane de euro Benficăi. Când n-a mai primit niciun răspuns, a acceptat oferta lui Porto. Când au văzut că nu era “vrăjeală”, cei de la Benfica au reacţionat urât, rupând parteneriatul cu clujenii.

Urmările? CFR s-a umplut de bani, pentru că a păstrat un procent şi dintr-o eventuală revânzare a lui Pereira, care a fost transferat apoi la Inter Milano pentru 10 milioane de euro, iar cei de la Benfica au rămas cu pata pusă pe clujeni, aşa explicându-se trecerea CFR-ului în topul celor mai corupte cluburi din Europa, la 8 ani distanţă de la evenimentele care au dus la ruperea relaţiilor.

Tags: