Fotbal international

CFR Cluj şi-a trimis reprezentanţii la tragerea la sorţi a grupelor Europa League, sigură că se va califica în faţa lui Dudelange!

31.08.2018 | 18:44
CFR Cluj sia trimis reprezentantii la tragerea la sorti a grupelor Europa League sigura ca se va califica in fata lui Dudelange

Incredibil, dar adevărat, CFR Cluj şi-a trimis reprezentanţii la tragerea la sorţi a grupelor Europa League, desfăşurată la Monte Carlo vineri la prânz. Conducerea campioanei României a fost atât de sigură de calificare, deşi echipa lui Antonio Conceicao pierduse cu 2-0 turul play-off-ului, desfăşurat în Luxemburg, încât a decis să trimită oameni la tragerea la sorţi cu o zi inainte de jocul retur! Astfel că Marian Băgăcean, din conducerea clubului şi ofiţerul de presă Tudor Pop au urcat în avionul pentru Monte Carlo şi în ziua în care echipa juca în “Gruia” returul ei deja se aflau în Principat.

Pe teren însă jucătorii luxemburghezi, extrem de motivaţi şi de disciplinaţi tactic, precum şi cei clujeni, lipsiţi de orice idee şi de fantezie, au interpretat o partitură total opusă planurilor conducerii şi cea mai ruşinoasă pagină din istoria fotbalului românesc şi a celui clujean a fost scrisă, Dudelange reuşind o calificare pe care nu ar fi pariat la tragerea la sorţi absolut nimeni. Clujul, care are în palmares victorii de mare impact, la Roma sau pe Old Trafford din Manchester, a produs o surpriză inimaginabilă în sensul rău al cuvântului, pierzând ambele meciuri în faţa unei echipe la care opt jucători merg zilnic la muncă.

CFR Cluj şi-a trimis reprezentanţii la tragerea la sorţi a grupelor Europa League. Au făcut o minivacanţă

Nu este prima oară când clujenii dau dovadă de amatorism. În 2009, Iuliu Mureşan şi Răzvan Zamfir urmau să fie prezenţi la Nyon, la tragerea la sorţi din Europa League, dar cei doi au ajuns la Monaco, acolo unde se desfăşura ceremonia de la UEFA Champions League. Iuliu Mureşan a ajuns chiar şi până la “Grimaldi Forum”, unde urma tragerea la sorţi UEFA Champions League. Când şi-a dat seama de gafă, CFR a apelat la un impresar, care a ajuns la Nyon, în timp util, în calitate de reprezentant al clubului.

CFR Cluj şi-a trimis reprezentanţi la tragerea la sorţi a grupelor Europa League.. CFR a pierdut cu 2-0 în Luxemburg şi cu 3-2 acasă. Imagine din jocul tur
CFR Cluj şi-a trimis reprezentanţi la tragerea la sorţi a grupelor Europa League.. CFR a pierdut cu 2-0 în Luxemburg şi cu 3-2 acasă

CFR a dat dovată de multă îngâmfatr, desconsiderând adversarul chiar şi după acesta te pălmuise de două ori la el acasă şi plecai de la un hanidcap de două goluri. Pentru că nu poate fi numită altfel prostia şefilor clubului de a trimite delegaţi la un eveniment la care prezenţa lor era clar condiţionată de rezultatul meciului retur şi de vreun alt aspect. CFR a fost singurul club care şi-a trimis delegaţii la Monte Carlo fără a avea vreo legătură cu mersul competiţiei pe mai departe, fiind umilită de luxemburghezi. De către o echipă în care opt dintre jucătorii prezenţi la Cluj au servicii şi joacă fotbal de plăcere. Această uluitoare performanţă pur şi simplu va crea mari probleme la locurile de muncă pentru cei opt jucători de la Dudelange, pentru că aceştia vor trebui să fie învoiţi în mai multe rânduri şi nu doar pentru câteva ore.- Asta în timp ce jucătorii de la CFR semnează condica doar la antrenamente şi câştigă foarte bine, cu mici excepţii. În privinţa lui Marian Băgăcean şi Tudor Pop e clar că pentru cei doi a fost o scurtă vacanţă, fără nici o legătură cu evenimentul care avea loc.