Fotbal intern

CFR Cluj – Viitorul 1-2. Rezumat video. Gol decisiv Ianis Hagi din penalty

02.09.2018 | 20:51
CFR Cluj  Viitorul 12 Rezumat video Gol decisiv Ianis Hagi din penalty

CFR Cluj – Viitorul s-a terminat 1-2, iar Gheorghe Hagi i-a semnat sentința omologului său, Toni Conceicao. Victoria a fost adusă în prelungirile partidei grație unui penalty transformat de Ianis Hagi.

Gazdele deschiseseră scorul în minutul 55 prin George Țucudean, jucător convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Muntenegru și Serbia, din Liga Națiunilor. Țucudean are șapte goluri marcate în acest sezon.

CFR Cluj – Viitorul 1-2. Rezumat video

În minutul 86 însă, Mihai Voduț a marcat un gol superb, profitând de o gravă eroare a lui Andrei Mureșan. Acesta a trimis mingea direct în plasă de la peste 40 de metri. În minutul 90+1, același Voduț a obținut un penalty.

Vezi aici rezumatul!

Gol decisiv Ianis Hagi din penalty

Ianis Hagi și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de la 11 metri și a stabilit scorul final. A fost primul gol al lui Ianis din acest sezon de Liga 1 Betano. Mijlocașul marcase un gol în preliminariile Europa League, cu RC Luxemburg.

În urma acestui rezultat, Viitorul a acumulat zece puncte în șapte etape. În comparație, CFR Cluj are 12 puncte. În ciuda diferenței mici de puncte, ardelenii se află pe locul 2, iar Viitorul pe locul 7. Pentru CFR urmează un alt meci greu pe teren propriu, cu FCSB. Viitorul joacă o partidă aparent mult mai ușoară, acasă, cu Hermannstadt.

Dezamăgiri în cupele europene

Campioana din sezonul trecut venea după o săptămână de coșmar și avea nevoie de victorie ca de aer. Formația antrenată de Antonio Conceicao a ratat calificarea în grupele UEFA Europa League, eliminată de luxemburghezii de la Dudelange. Au fost două meciuri care au rescris istoria fotbalului românesc, fiind de departe cea mai rușinoasă eliminare din cupele europene. Campionii din Luxemburg s-au impus cu 2-0 pe teren propriu, iar la Cluj au condus chiar cu 3-0. Până la urmă s-a terminat 3-2, însă cele două goluri marcate de ardelenii nu au îndulcit în niciun fel dezastrul.

Viitorul a avut și ea o campanie ratată în cupele europene, dar faptul că a ieșit mult mai devreme din competiție ar putea fi un plus. Puștii lui Hagi și-au descongestionat programul, iar acum oboseala nu mai poate fi o scuză. Rezultatele nu au fost însă pe măsura așteptărilor. În cele patru meciuri disputate din momentul eliminării din Europa League, echipa de la Ovidiu a înregistrat două victorii și două remize: 2-0 cu Voluntari și cu Gaz Metan Mediaș, respectiv 0-1 cu Dinamo și 1-4 cu FCSB. Comparativ cu startul sezonului, evoluțiile din ultimele meciuri l-au mulțumit pe Rege. În primele două etape, Viitorul obținuse un singur punct, după 0-1 cu Dunărea Călărași și 1-1 cu Concordia Chiajna.

Tags: