Premier League

Chelsea continuă cu Maurizio Sarri. Vezi singura situație în care italianul poate pleca

24.05.2019 | 18:39
Chelsea continua cu Maurizio Sarri Vezi singura situatie in care italianul poate pleca

Lovitură de teatru pe Stamford Bridge! Chelsea continuă cu Maurizio Sarri pe bancă, deși până în urmă cu două-trei zile plecarea italianului de la gruparea londoneză era dată ca sigură. Maurizio Sarri a fost anunțat că va continua contractul pe care îl are cu The Blues și în acest caz aducerea fostului star al lui Chelsea, Frank Lampard, s-ar amâna în mod deliberat pentru viitorul sezon, pentru ca acesta în momentul în care va prelua echipă să aibă o experiență de antrenor mult mai mare, cel mai probabil și el urmând a rămâne la Derby County.

Chelsea nu îi mai dă drumul lui Maurizio Sarri decât dacă Juventus va plăti despăgubiri

Frank Lampard este momentan conectat la maxim pentru istoricul moment din viața berbecilor săi, luni, 27 mai, de la ora 17:00, urmând să joace pe stadionul Wembley meciul de a fi sau a nu fi sezonul viitor în Premier League cu Aston Villa. El este ales pentru a deveni succesorul lui Maurizio Sarri, dar abia din sezonul 2020-2021, când va avea suficientă experiență pentru a se prelua un club de talia fostei sale echipe.

Există însă și o situație în care conducerea lui Chelsea va risca și îl va instala pe Frank Lampard încă din această vară. Această situație se referă la interesul foarte mare pe care îl au șefii lui Juventus pentru tehnicianul italian în etate de 60 de ani. La acest moment, conform tuturor informațiilor din presa peninsulară Maurizio Sarri se află în pole position pentru a prelua banca torinezilor, după despărțirea de Massimiliano Allegri.

Chelsea Maurizio Sarri pentru încă un sezon înseamnă un an de așteptare pentru Frank Lampard
Chelsea Maurizio Sarri pentru încă un sezon înseamnă un an de așteptare pentru Frank Lampard

Despăgubiri în valoare de 7 milioane euro

În acest caz, în care Juventus va cere oficial lui Chelsea să îi dea drumul lui Sarri, londonezii nu se vor opune și se vor îndrepta imediat spre Lampard, dar cu o singură condiție: ca italienii să achite o despăgubire de 7 milioane euro pentru faptul că Maurizio Sarri se află încă sub contract cu Chelsea. Dacă Juve nu va accepta să plătească acești bani, atunci lui Sarri nu i se va permite să plece.

Oricine va veni pe banca lui Chelsea în noul sezon nu va fi deloc ușor. Maurizio Sarri și-a îndeplinit obiectivul, în ciuda numeroaselor critici la adresa sa și a dus echipa în grupele Champions League și mai mult de atât va juca pe 29 mai, la Baku, pentru câștigarea trofeului Europa League. Însă sezonul care urmează va fi unul de foc pentru The Blues, deoarece va pleca la Real Madrid starul echipei, belgianul Eden Hazard, iar londonezii nu vor putea cumpăra nimic, pentru că au interdicție pe un an de la FIFA pentru a face transferuri.