Fotbal intern

Chinul continuă pentru Marko Momcilovic. A trecut un an de la ultimul meci oficial jucat pentru FCSB

09.08.2019 | 16:59
Chinul continua pentru Marko Momcilovic A trecut un an de la ultimul meci oficial jucat pentru FCSB

Chinui continuă pentru Marko Momcilovic, jucătorul vicecampioanei României care n-a mai jucat într-un meci oficial de pe 8 august 2018. Sârbul în vârstă de 32 de ani s-a accidentat în timpul meciului jucat de FCSB pe terenul celor de la Hajduk Split, scor 0-0, în turul 3 al Europa League, iar de atunci a trecut printr-o perioadă foarte dificilă.

Chinul continuă pentru Marko Momcilovic

Marko Momcilovic era titular în echipa lui Gigi Becali până să se accidenteze în meciul cu Hajduk Split, atunci când a suferit o ruptură musculară. Medicii i-au transmis sârbului că va trebui să stea departe de teren cel puțin o lună, dar acesta a fost lovit de ghinion. În luna septembrie a anului 2018 a revenit la antrenamentele vicecampioanei României, dar s-a “rupt din nou” și perioada de recuperare s-a mărit.

După ce a reușit să treacă de problemele pe care le-a întâmpinat după accidentarea suferită în timpul meciului cu Hajduk Split din turul 3 prelimiar al Europa League, Marko Momcilovic a aflat încă o veste tristă. Fundașul stânga care era folosit la FCSB și în centrul apărării a fost diagnosticat cu hernie de disc L5-S1 și a fost nevoit să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Marko Momcilovic la un antrenament susținut de FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
Marko Momcilovic la un antrenament susținut de FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu

Când este anunțată revenirea lui Marko Momcilovic

Marko Momcilovic a fost operat pe 8 mai 2019, iar medicii i-au transmis fundașului sârb că perioada estimată de recuperare este de 3-4 luni. În aceste condiții, Marko ar urma să revină într-un meci al FCSB-ului în luna septembrie a acestui an. Astfel, fundașul va juca o partidă oficială pentru vicecampioana României după o pauză de mai bine de un an.

Gigi Becali a făcut un gest superb pentru Marko Momcilovic. Latifundiarul din Pipera nu a ținut cont de faptul că Marko Momcilovic a întâmpinat probleme din cauza accidentărilor în ultimul an și a decis să îi prelungească contractul, toate acestea deoarece înțelegerea cu fundașul sârb expira în vara anului 2019.

FCSB  l-a cumpărat de la Pandurii cu 250.000 de euro

Marko Momcilovic a ajuns în Casa Pariurilor Liga 1 în iulie 2013, la Pandurii Târgu Jiu, iar Gigi Becali l-a cumpărat de la gorjeni în ianuarie 2016 cu 250.000 de euro. Fundașul sârb a jucat în 95 de meciuri pentru FCSB, a dat 9 goluri și a oferit 9 pase decisive. Pe parcursul carierei a mai jucat pentru FK Javor Matis Ivanjica, acolo unde a bifat 104 meciuri, a înscris 5 goluri și a oferit 6 asisturi.

  • 400.000 de euro este cota lui Marko Momcilovic, conform transfermarkt.com