Premier League

Christian Eriksen, primul transfer pe care Real Madrid îl face în iarnă! Spaniolii nu vor să mai păţească un nou caz Kepa

10.10.2019 | 11:12
Christian Eriksen primul transfer pe care Real Madrid il face in iarna Spaniolii nu vor sa mai pateasca un nou caz Kepa
ADVERTISEMENT

Danezul Christian Eriksen este primul transfer pe care Real Madrid îl face în perioada de mercato de iarnă. Spaniolii nu mai vor să se repete un nou caz Kepa şi vor acţiona hotărât pentru aducerea încă de la începutul anului a internaţionalului danez de la Tottenham.

Christian Eriksen, primul transfer în iarnă pentru Real Madrid

Christian Eriksen îşi încheie în vara anului 2020 contractul cu Tottenham şi a refuzat orice încercare a preşedintelui Daniel Levy de prelungire a înţelegerii. El şi-a manifestat deschis dorinţa de a merge la Real Madrid încă din vara trecută, însă mutarea nu s-a făcut din cauza antrenorului Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Francezul a sperat până în ultimul moment că va putea să îşi aducă de la Manchester United pe compatriotul său Paul Pogba, însă afacerea nu s-a putut perfecta şi acum Zidane regretă faptul că nu a acceptat varianta cu Eriksen şi cu olandezul Dony van den Beek de la Ajax, mai ales că împreună aceştia aveau un preţ sub cel cerut de United pentru Pogba. Ambii valorau 120 de milioane, faţă de 170 Pogba.

Christian Eriksen la Real Madrid. Danezul a vrut să vină din vară, dar Zinedine Zidane a sperat la Paul Pogba

Ce s-a întâmplat în cazul lui Kepa

Acum Zidane a spus da din prima pentru venirea lui Eriksen şi Real Madrid nu va aştepta până vara viitoare, pentru că a păţit-o deja în iarna lui 2018 cu actualul portar al lui Chelsea, Kepa Arrizabalaga. Atunci Real putea să îl cumpere cu 20 de milioane euro, dar cel care s-a opus a fost Zidane, pentru care Keylor Navas era numărul 1 la Madrid. Imediat jucătorul şi-a reînnoit înţelegerea cu bascii şi în vară pleca la Chelsea pentru 80 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă francezul s-a apărat spunând că niciodată nu ar transfera un portar în intersezon decât dacă titularul ar suferi o accidentare de lungă durată. Acum el a înţeles lecţia şi e gata să îl primească din iarnă cu braţele deschise pe Christian Eriksen şi, dacă se va putea, înclusiv pe olandezul Dony van den Beek.