Sporturi

Cibulkova o înţeapă pe Halep după victoria de la Wuhan: “A fost dificil, din cauza pauzelor”

25.09.2018 | 19:54
Cibulkova o inteapa pe Halep dupa victoria de la Wuhan A fost dificil din cauza pauzelor

Dominika Cibulkova a învins-o pe numărul 1 mondial, Simona Halep, în turul al doilea al turneului chinezesc de la Wuhan. Cibulkova a trecut de Halep cu scorul de 6-0, 7-5.

Simona Halep a avut mai multe momente de pauză cauzate de mai multe accidentări la spate, coapsa piciorul stâng şi zona gâtului, care nu i-au dat pace nici la antrenamentele care au precedat meciul campioanei de la Roland Garros. Halep a cerut de mai multe ori intervenţia medicului în timpul partidei cu Cibulkova, în special în primul set, pierdut de Halep la zero. În setul secund, Simona a avut o prestaţie mai bună, a servit chiar pentru set, dar Cibulkova a revenit de la 4-5 la 7-5 şi a câştigat partida în două seturi.

Cibulkova, săgeţi către Halep după victoria de la Wuhan

La sfârşitul partidei de la openul chinezesc, Cibulkova s-a arătat destul de deranjată de pauzele cerute de Simona Halep:

“Sunt bucuroasă că am reușit să o înving pe Simona. A fost dificil, cu toate aceste pauze. A fost un meci greu în setul secund, dar am jucat mai bine pe finalul manșei. Ne cunoaștem foarte bine, iar astăzi am reușit să joc mai bine și să merg mai departe”, a spus sportiva din Slovacia, la finalul partidei cu numărul 1 mondial.

Punctajul Simonei Halep în clasamentul WTA rămâne neperturbat după această înfrângere. Asta pentru că Simona fusese eliminată şi în 2017 tot în turul secund la Wuhan, turneu pe care l-a câştigat în 2013. Astfel, ea nu pierde niciun punct.

Dominika Cibulkova rămâne un adversar redutabil pentru sportiva româncă. După această victorie, slovaca are 5-2 la duelurile directe cu Halep.

În turul următor, Cibulkova o va întâlni pe Daria Kasatkina.