Fotbal international

Cinci motive pentru care Neymar nu se va intoarce la Barcelona

08.12.2018 | 13:16
Motive pentru care Neymar nu se întoarce la Barcelona. Însă nici la PSG nu prea mai vrea să stea.

Presa catalană i-a pus pe jar pe suporterii Barcelonei scriind că brazilianul Neymar este nefericit la Paris şi şi-ar dori să revină pe Nou Camp, alături de Leo Messi şi Luis Suarez. Însă, cel mai prestigios cotidian sportiv din Catalunya, El Mundo Deportivo, a temperat ca un duş de gheaţă ceea ce scriseseră colegii de la Sport, venind şi cu cinci motive pentru care Neymar nu se va întoarce niciodată la Barcelona.

Desigur, în viaţă este destul de hazardat să spui niciodată, pentru că nu ai de unde să ştii ce rezervă viitorul, însă argumentele celor de la El Mundo Deportivo par a fi logice, de bun simţ şi dacă s-ar ţine cont de ele Neymar nu ar mai pune piciorul până la finalul carierei pe stadionul unde a fost de atâtea ori adulat în picioare de zecile de mii de fani.

El Mundo Deportivo a dezvăluit cele cinci motive pentru care Neymar nu va reveni la Barca

Se ştie că brazilianul a părăsit Barcelona înspre sfârşitul verii anului 2017, mergând la PSG, care a plătit clauza de reziliere a jucătorului, stabilită de catalani la 222 de milioane euro. Evident, în aceste condiţii, şefii clubului barcelonez nu mai aveau cum riposta, singurul mod prin care se putea bloca transferul fiind refuzul fotbalistului. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Aşadar, primul motiv de pe lista celor de la El Mundo Deportivo este faptul că Neymar a plecat de la Barca în condiţii deloc amiabile, şefii clubului reproşându-i făţiş faptul că nici un moment nu s-a gândit să refuze oferta francezilor, ba, dimpotrivă, i-a dat curs imediat ce i-a fost făcută. Ceea ce demonstrează că Neymar nu a avut nici un moment în suflet vreun sentiment de iubire pentru culorile blau-grana.

Neymar a plecat cu conflict de pe Nou Camp

Un al doilea motiv este strict de ordin financiar. Nici acum nu este rezolvat conflictul dintre Neymar Junior şi Neymar Senior şi conducerea Barcelonei pe tema bonusului de loialitate, stipulat în noul contract semnat de cele două părţi cu un an înaintea plecării la Paris. Acolo scria că pentru fidelitatea sa faţă de club, Neymar având patru sezoane petrecute pe Nou Camp, urma să fie răsplătit cu un mega bonus de 25 milioane euro, bani pe care urma să îi încaseze tatăl jucătorului.

Motive pentru care Neymar nu se întoarce la Barcelona. Nu dorea să stea în umbra lui Messi.. Dorea să fie el starul
Motive pentru care Neymar nu se întoarce la Barcelona. Nu dorea să stea în umbra lui Messi.

Şefii Barcelonei au refuzat să mai achite bonusul, deşi era parte din acel contract, pe motiv că Neymar nu a respectat angajamentul şi a părăsit echipa. În aceste condiţii preşedintele Josip Bartomeu susţine că acea înţelegere a devenit nulă de la sine, însă tatăl lui Neymar a fost de altă părere şi a angajat o armată de avocaţi, în scopul de a pune mâna pe bani.

Neymar ar avea acum mai multe probleme cu VAR din cauza simulărilor sale

Un al treilea motiv este faptul că deşi are calităţi indiscutabile nici un moment Neymar nu a reuşit la Barcelona să devină acel star care să aibă calităţi de lider. A avut multe fluctuaţii în evoluţii şi introducerea VAR i-ar fi stopat mult din scenele de actorie de pe teren, brazilianul stârnind de multe ori furia sau hazul prin modul teatral de a cădea ca secerat la cel mai mic contact cu un adversar.

Un al patrulea motiv în opinia El Mundo Deportivo ar fi faptul că Barca a investit o sumă importantă, aproape 120 de milioane cu bonusuri în francezul Ousmane Dembele şi acesta, după o lungă perioadă de aşteptare şi după o foarte dificilă adaptare a început să arate ce poate. Este foarte tânăr şi dacă va reuşi să îşi intre în ritm va fi o mutare bună pentru mulţi ani de acum înainte.

Neymar nu îl suportă pe Kylian Mbappe

Ultima explicaţie ţine de patronatul lui PSG, care, după ce a investit o sumă atât de considerabilă, nu ar accepta să se despartă de cel mai scump jucător din lume după numai doi ani din cei cinci prevăzuţi în contract. Însă la acest capitol trebuie menţionat faptul că Neymar este un caracter foarte dificil, care foarte greu reuşeşte să relaţioneze în vestiar. De la Barcelona a plecat în special pentru a nu mai sta în umbra lui Messi, pe care îl consideră un jucător unic-

La PSG el a avut un conflict notoriu cu uruguayanul Edinson Cavani, însă mult mai serioasă şi mai periculoasă chiar pentru interesul echipei pare a fi situaţia relaţiei sale cu Kylian Mbappe. Acesta este al doilea jucător scump al lumii, cumpărat cu 180 de milioane de euro şi care nu are nici 20 de ani, dar este deja un star mondial. La PSG el are şi alura campionului mondial cu Franţa şi este foarte iubit şi respectat. Neymar nu suportă acest lucru şi simte că el este cel care începe să intre tot mai mult în umbra lui Mbappe, situaţie care evident nu îi convine şi care poate duce până la plecarea din capitala Franţei.