News

Cinci oameni morți din cauza uraganului Dorian. Fenomenul meteo va lovi SUA

03.09.2019 | 08:58
Cinci oameni morti din cauza uraganului Dorian Fenomenul meteo va lovi SUA

Cel puţin cinci persoane au murit și alte 20 au fost rănite în insulele Abacos din Bahamas, după trecerea uraganului Dorian, care se îndreaptă acum spre Statele Unite ale Americii!

Uraganul Dorian a făcut cinci victime în Bahamas

Premierul arhipelagului, Hubert Minnis, a calificat uraganul drept o “tragedie istorică” pentru acest arhipelag alcătuit din peste 700 de insule, dintre care doar aproximativ 30 sunt locuite.

Timp de 24 de ore, uraganul a lovit insulele Bahamas cu rafale de vânt care au atins și 260 de kilometri pe oră. Casele sunt sub ape acum în mai multe locuri, iar oamenii și-au văzut agoniseala de-o viață luată în câteva minute de uraganul Dorian.

Uraganul Dorian a ucis cinci oameni in Bahamas
Uraganul Dorian a ucis cinci oameni in Bahamas, iar acum se indreapta spre SUA

Mai multe case au fost înghițite de Oceanul Atlantic

„Ferestrele sunt sparte, iar acum apa intră pe acolo. Prin ferestrele mari pe care le vedeți acolo. Apa e peste tot. Bucătăria e distrusă. Apa a ajuns până la nivelul dulapurilor. Totul e în ruine. Podelele de lemn s-au desprins de podea. E un dezastru”

, spune o persoană afectată.

Uraganul s-a deplasat foarte încet, aproape de pasul unui om, iar rafalele de vânt au avut timp suficient să pună la pământ case și să ucidă oameni. Oceanul Atlantic a avansat mult pe uscat, iar zeci de case sunt acum sub ape.

Uraganul, care a fost retrogradat din categoria 5 la 4, se îndreaptă spre Statele Unite ale Americii, dar rămâne extrem de periculos.

Dorian ar urma să se deplaseze prin apropierea coastei de est a Floridei, de marţi seară până miercuri dimineaţă, apoi pe lângă coastele Georgiei şi Carolinei de Sud, miercuri seară şi joi, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center – NHC).

Tags: