News

Cine a fost Alex Faur. Prietenul milionar al vedetelor din România care a murit de leucemie

02.05.2019 | 13:42
Alex Faur a fost un milionar excentric

Alex Faur a murit de leucemie și a fost unul din cei mai excentrici milionari ai Bucureștiului. A fost prieten cu foarte multe celebrități de pe plaiurile mioritice, iar Delia Matache a făcut chiar o campanie pentru amicul ei, care s-a chinuit cu boala în ultima perioadă. Faur a murit la vârsta de 40 de ani într-un spital din Capitală.

Alex Faur, prieten cu fiul lui Saab, viață de fițe

Alex Faur a fost apropiat de fiul celebrului designer Ellie Saab și s-a învârtit în lumea bogătașilor din București. Printre prietenii care s-au mobilizat pentru donare de sânge s-au numărat Cătălin Botezatu, Delia, Anastasia Soare sau Ana Morodan. Pe lângă boala cu care s-a confruntat, Faur ar fi contactat salmonella de la un tartar cu somon, scrie cancan.ro.

Alex a avut talentul să se împrietenească nu doar cu bogătași din țara noastră, ci și cu afaceriști din lumea întreagă. Călătorea peste tot pe planetă cu un avion privat de lux și se vedea cu oameni sus-puși. Faur a devenit cunoscut după ce s-a aflat despre prietenia dintre el și fiul lui Ellie Saab.

Alex Faur a apărut într-un dosar DNA

Numele lui Faur a apărut în dosarul retrocedărilor de la ANRP

Numele milionarului a apărut într-un dosar DNA al retrocedărilor ANRP, iar presa l-a numit când a izbucnit scandalul ”săgeata lui Stelu” (Stelian Gheorghe), un businessman care a beneficiat de retrocedări masive de terenuri. În mediul online, milionarul era cunoscut și sub numele Snakkeit.

Practic, rolul lui Faur era acela de a asigura spatele celor care aveau probleme cu legea, căci era un fel de bodyguard financiar. Acesta încasa pedepsele din dosarele în care prietenii lui politicieni sau simpli oameni de afaceri le primeau. S-a mai speculat că pe lângă faptul că era folosit drept ca săgeată, Faur exersa și meseria de gigolo, și că s-ar fi înhămat și cu bărbați pentru bani.

Alex Faur a fost, de asemenea salvatorul Elenei Udrea, căci a preluat creditul de 3 milioane de euro pe care fostul ministrul al Dezvoltării și Turismului îl avea la BRD. Faur era bine infiltrat în cercurile politice și avea o relație apropiată nu doar cu Stelu, ci și cu cuplul Udrea-Cocoș, în perioada guvernării PDL.