Fotbal intern

Cine arbitrează Dinamo – FCSB. Din Liga Campionilor, direct la derby!

08.11.2018 | 22:01
Cine arbitreaza Dinamo  FCSB Din Liga Campionilor direct la derby

După ce a arbitrat partida Valencia – Young Boys 3-1 în UEFA Champions League, Istvan Kovacs va oficia de la centru și derby-ul României, Dinamo – FCSB, programat duminică seara, de la ora 21:00. 

Este o săptămână de vis pentru arbitrul în vârstă de 34 de ani din Carei, care marți seara s-a aflat la debutul său în Liga Campionilor. A avut parte de o partidă reușită per total, fiind semnalată o singură greșeală majoră de arbitraj, în minutul 4, atunci când tușierul a ridicat în mod eronat fanionul la o fază în care unul dintre jucătorii Valenciei scăpase unu la unu cu portarul advers. În rest, Kovacs s-a remarcat prin rigurozitate: a acordat opt galbene și un cartonaș roșu.

Cine arbitrează Dinamo – FCSB

Istvan Kovacs a mai arbitrat derby-ul României pe 24 septembrie 2017, atunci când FCSB se impunea cu 1-0 din postura de echipă gazdă. Ultimele două dueluri au fost arbitrate de Marius Avram, respectiv Ovidiu Hațegan.

Se anunță un derby plin de tensiune, după ce Mircea Rednic a intrat în conflict verbal cu Gigi Becali, Mihai Stoica și Nicolae Dică. În plus, cele două echipe nu stau așa cum și-ar fi dorit în clasament.

Presiune pentru Dică

Presiunea este, paradoxal, mult mai mare pe Nicolae Dică. Deși FCSB se află pe locul 2, antrenorul ar putea fi demis în cazul unui insucces în derby, după ce a ratat două obiective: accederea în grupele Europa League și Cupa României.

De cealaltă parte, Mircea Rednic are avantajul că a preluat Dinamo într-o situație extrem de complicată, astfel că un eșec nu ar reprezenta capăt de linie pentru el. De altfel, Dinamo e neînvinsă cu Mircea Rednic pe bancă în timpul regulamentar de joc, având trei remize și o victorie. Ce-i drept, a fost scoasă rușinos din Cupa României la penalty-uri de echipa de Liga a 3-a Miercurea Ciuc.