News

Cine deschide lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

PSD a aprobat lista candidaților pentru alegerile europarlamentare. Anunțul premierului Marcel Ciolacu, după retragerea Ramonei Chiriac
21.03.2024 | 19:43
Cine deschide lista candidatilor PSD pentru alegerile europarlamentare Anuntul premierului Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a anunțat că lista va fi deschisă de Mihai Tudose, Gabriela Firea și Claudiu Manta / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat, joi, candidații care deschid lista partidului pentru alegerile europarlamentare din iunie.

Mihai Tudose deschide lista

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, joi, că lista PSD pentru alegerile europarlamentare din iunie va fi deschisă de Mihai Tudose, Gabriela Firea și de Claudiu Manta.

ADVERTISEMENT

Consiliul Politic Național al PSD a apropat următoarea listă: Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea, a spus premierul, la Palatul Parlamentului, după ședința CPN.

Ciolacu nu comentează decizia Ramonei Chiriac

În legătură cu decizia luată de Ramona Chiriac, care urma să deschidă lista PSD-PNL la alegerile pentru Parlamentul European, și care a anunțat joi că se retrage „din motive personale”, Marcel Ciolacu a declarat: „ Doamna Ramona Chiriac, preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene al Bucureşti, s-a suspendat după ce au fost discuţiile din spaţiul public că va candida pe lista comună a alianţei PSD şi PNL, a anunţat public de ce anume s-a retras.

ADVERTISEMENT

Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac, care a anunţat public de ce a făcut acest lucru. N-am avut niciodată o discuţie în ceea ce priveşte comisarul României. Cred că această discuţie, fără să deranjez pe nimeni, va trebui în primul rând să o am cu preşedintele României, deoarece, conform deciziei CCR, preşedintele României este reprezentatul României în Consiliul European, unde se decid comisarii şi funcţiile de comisari”.

Ce portofoliu de comisar european pentru România?

„România în acest moment nu ştie ce portofoliu de comisar să aibă. Întâi se negociază portofoliul în cadrul Consiliului şi reprezentantul României este preşedintele României şi pe urmă cu adevărat coaliţia hotărăşte persoana cea mai potrivită pentru a reprezenta România la Comisia Europeană. Cred că prin octombrie anul viitor va fi această desemnare. Deci este puţin probabil ca cineva să aibă o discuţie, să promită cuiva că este comisar, neştiind nici măcar portofoliul”, a adăugat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Tot joi, în urma ședinței Biroului Politic Național al PNL, liderul liberalilor, Nicolae Ciucă a anunțat lista candidaților pentru alegerile europarlamentare: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.