News

Ramona Chiriac, numărul 1 pe lista PSD-PNL pentru europarlamentare, a confirmat că s-a retras din cursă. Cum îşi motivează decizia

Ramona Chiriac, cap de listă PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare s-a retras din cursă. Cum șia motivat decizia fosta șefă a Reprezentanței CE în România
21.03.2024 | 18:42
Ramona Chiriac numarul 1 pe lista PSDPNL pentru europarlamentare a confirmat ca sa retras din cursa Cum isi motiveaza decizia
Ramona Chiriac și-a anunțat candidatura pentru Parlamentul European și apoi a decis să se retragă / Foto: captură, https://ramonachiriac.eu
ADVERTISEMENT

Ramona Chiriac, care urma să deschidă lista PSD-PNL la europarlamentare, a anunțat, joi,  că nu mai candidează la alegerile pentru Parlamentul European.

Candidată inițial

Ramona Chiriac, fosta șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, comunicase anterior decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European și a cerut să intre în concediu medical pentru a-și duce candidatura.

ADVERTISEMENT

„Ca orice cetăţean european, funcţionarii şi agenţii temporari ai Comisiei Europene au dreptul de a candida în alegeri. Doamna Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare şi serviciile relevante ale Comisiei Europene”, a comunicat Reprezentanta Comisiei Europene în România.

Instituția a mai precizat că „în acelaşi timp, ţinând cont de prevederile Regulamentului de stabilire a Statutului funcţionarilor şi a Regimului aplicabil celorlalţi agenţi ai Comunităţii Economice Europene şi ai Comunităţii Europene a Energiei Atomice, dar şi de procedurile interne ale Comisiei Europene,Ramona Chiriac a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios conform prevederilor articolului 17 ale sus numitului regulament” și că Reprezentanța va fi condusă de Mara Roman, adjuncta Ramonei Chiriac.

ADVERTISEMENT

Și purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, anunțase că Ramona Chiriac va deschide lista Coaliției, cu acordul ambelor partide și al ei. „Vestea bună este că avem un candidat care deschide lista de europarlamentare, pe doamna Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. Aici avem şi acordul coaliţiei şi acordul domniei sale de a candida”, a declarat Lucian Romaşcanu.

„Din motive personale”

Joi însă, Ramona Chiriac a confirmat că nu va mai candida la alegerile europarlamentare „din motive personale”. „Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susţin Europa în România şi România în Europa”, a scris pe contul X fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

ADVERTISEMENT

Joi, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că lista candidaților liberali pentru Parlamentul European a fost aprobată de Biroul Politic Național al partidului.