News

Cine e românul care donează 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Ce avere are

17.04.2019 | 11:36
Cine e romanul care doneaza 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame Ce avere are

Fondatorul unicornului UiPath, Daniel Dines, va dona 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, ce a fost mistuită de flăcări luni seară. IT-istul a făcut anunțul pe scena unui eveniment pentru tehnologie care are loc în Franța.

Daniel Dines, românul care donează 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame

UiPath este o companie românească ce are sediul în Statele Unite și București și birouri în șase țări și este specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office. Compania a fost fondată în Capitală de românii Marius Tîrcă și Daniel Dines, iar din acel moment s-a specializat în dezvoltarea de roboți software care automatizează procesele de lucru din companii.

La evenimentul UiPaht Together Paris din Franța, românul a spus: „UiPath datorează multe Franţei şi culturii franceze. Este timpul să dăm şi noi ceva înapoi Franţei. În numele UiPath, aş vrea să donez 1 milion de euro pentru reconstruirea Notre Dame”. Compania ar putea ajunge în viitorul apropiat la o evaluare de 7 miliarde de dolari, înregistrând numai în 2016 venituri de 3,5 milioane de dolari, de unde se poate deduce că veniturile startup-ului ar crește cu 5614% în aproape doi ani. De altfel, mulți oameni și-au adunat forțele pentru a reconstrui cât mai curând Catedrala Notre Dame.

Cine e românul care donează 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Ce avere are
Daniel Dines, românul care donează 1 milion de euro pentru reconstruirea Catedralei Notre Dame

Familiile Arnault și Pinault donează și ele

Marcați de tragedie au fost și oamenii care trebuiau să reacționeze la astfel de incidente, anume cei mai bogați din Franța. Familiile Arnault și Pinault și-au anunțat deja intenția de a contribui cu sume consistente de bani pentru lucrările de refacere a monumentului. Mai exact, vor dona 200, respectiv 100 de milioane de euro. „Familia Arnault şi grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie naţională, se asociază reconstrucţiei acestei catedrale extraordinare, simbol al Franţei, al patrimoniului său şi al unităţii sale”, se arată într-un comunicat trimit de familia Arnault.

Cine e românul care donează 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Ce avere are
Fondatorul unicornului UiPath, Daniel Dines, va dona 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei

„Această tragedie îi loveşte pe toţi francezii şi mult mai mult pe cei care sunt ataşaţi unor valori spirituale. În faţa unei astfel de tragedii, fiecare doreşte să redea viaţa cât mai repede acestei bijuterii a patrimoniului nostru. O sumă de 100 de milioane de euro a fost deblocată pentru a participa la efortul care va fi necesar pentru reconstrucţia completă a Notre-Dame”, informează familia Pinault.