Sporturi

Cine este Bianca Andreescu, senzaţia începutului de an în WTA! Părinţii ei au părăsit România cu ani în urmă

04.01.2019 | 17:17
Cine este Bianca Andreescu senzatia inceputului de an in WTA Parintii ei au parasit Romania cu ani in urma

Cine este Bianca Vanessa Andreescu, senzaţia începutului de an în WTA. Bianca Vanessa Andreescu este fără îndoială senzaţia noului val de jucătoare din circuitul feminin de tenis. Sportiva din Canada, de origine română, are doar 18 ani, însă vârsta nu a reprezentat până acum un dezavantaj pentru ea. Actualmente, Bianca ocupă locul 152 WTA, însă are şanse mari să intre în Top 100 WTA dacă o ţine tot aşa.

În cazul în care se va impune la turneul din Noua Zeelenadă, la Auckland, Bianca va intra în Top 90. Ea a ocupat cel mai bun loc în carieră în 2017, pe 14 august – 143 WTA, dar ultimele victorii obținute în fațajucătoarelor de top au dus-o, în acest moment, până pe poziția 114 WTA. Orice s-ar întâmpla în continuare, începând din 7 ianuarie 2019, Bianca Andreescu va ocupa cel mai bun loc din carieră.

Cine este noua senzaţie din tenisul mondial feminin

Bianca Andreescu a surprins pe toată lumea când a eliminat-o la Auckland pe principala favorită a competiţiei, Caroline Wozniacki, iar la o zi distanţă, cu tot cu răceala şi problemele a spate pe care susţine că le are deja de câteva săptămâni, a învins-o şi pe Venus Williams şi s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală a unui turneu WTA, cel mai bun rezultat al carierei până în acest moment. La Auckland, Bianca a trecut de Kucova, Fourlis, Siegemund, Babos, Wozniacki şi Venus.

Totuşi, cine este Bianca Vanessa Andreeescu? Tânăra de doar 18 ani a început tenisul la 6 ani, la Piteşti, în România, acolo unde a locuit la bunici timp de doi ani. Mai apoi, ea, împreună cu ai săi părinţi, au plecat în Canada, iar Bianca şi-a continuat acolo antrenamentele. “Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a spus Bianca într-un interviu acordat pentur Digi Sport.

Idolul Biancăi Andreescu este chiar Simona Halep

Bianca Andreescu a observat cu ani în urmă că stilul ei de joc se aseamănă foarte mult cu cel al liderului mondial din WTA, Simona Halep, iar din acel moment, constănţeanca în vârstă de 27 de ani s-a transformat în idolul tinerei sportive din Canada. “Simona Halep! Cred că avem un stil similar de joc. Anul trecut, la Montreal m-am antrenat alături de ea, este o fată foarte bună”, spunea Bianca în august 2017.

Bianca Vanessa Andreescu, alături de Simona Halep

La întâlnirea din Fed Cup dintre România şi Canada, Bianca a mărturisit din nou că este fascinată de jocul Simonei Halep. “Visul meu este să ajung numărul unu mondial. Ca Simona Halep! De ea îmi place cel mai mult, o urmăresc des. M-am întâlnit de câteva ori cu ea, este şi o persoană deosebită. În fiecare an încerc să vin cu familia, că avem familie în Piteşti şi Râmnciu Vâlcea. Sarmalele, clătite şi mămăliga sunt preferatele mele. Le-am dus şi pe colegele din echipa Canadei la un restaurant românesc şi le-a plăcut extrem de mult”, a declarat Bianca în urmă cu un an.