Sport

Cine este Daniel Boloca, marea surpriză a lui Edi Iordănescu! L-a ratat Gică Hagi, junior în Slovacia şi la Juventus, iar acum e dorit în Serie A. Propus în naţionala Italiei

Daniel Boloca este numele surprinzător care apare pe lista convocărilor preliminare ale lui Edi Iordănescu pentru cele patru meciuri ale României din Liga Naţiunilor.
13.05.2022 | 15:25
Cine este Daniel Boloca marea surpriza a lui Edi Iordanescu La ratat Gica Hagi junior in Slovacia si la Juventus iar acum e dorit in Serie A Propus in nationala Italiei
Daniel Boloca a prins lista convocărilor preliminare la naţionala României
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a anunţat vineri lista convocărilor preliminare pentru meciurile României din Liga Naţiunilor, de la începutul lunii iunie. Printre nume deja consacrate, precum Florin Niţă, Vlad Chiricheş, Alex Cicâldău, Dennis Man sau Nicuşor Stanciu, se regăseşte şi Daniel Boloca, una dintre surprizele selecţionerului.

Daniel Boloca şi-a făcut junioratul la Juventus şi în Slovacia

Născut pe 22 decembrie 1998, la Chieri, Daniel Boloca şi-a început junioratul la Juventus, unde a evoluat între 2008 şi 2016. La juniorii “Bătrânei Doamne” a prins şi 2 meciuri, la echipa U17, în sezonul 2014-2015, însă nu a primit prea multe şanse din partea lui Felice Tufano.

ADVERTISEMENT

Timp de aproape nouă luni, între iulie 2016 şi martie 2017, Daniel Boloca a fost fără echipă, iar Giorgio Boscarato, fostul său impresar, a dezvăluit, într-un interviu pentru Torino Granata, ce s-a întâmplat cu mijlocaşul central.

“A dat probe în Cehia, dar a plătit tribut lipsei forței. A reușit să găsească, totuși, o echipă în Slovacia, Tatran Presov, care a pariat pe calitățile sale tehnice. A petrecut acolo un an la echipa U19, a debutat și la seniori. Un alt club din Slovacia, unde președinte era fostul jucător al lui Inter, Vratislav Gresko, s-a interesat de el, dar transferul nu s-a mai concretizat”, spunea impresarul italian.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi l-a vrut, dar îi pregătea un împrumut în Liga 2

Pe 27 mai 2017, Daniel Boloca debuta în fotbalul profesionist, în prima ligă a Slovaciei, în meciul Trencin – Tatran Presov 4-0, după ce era introdus pe finalul partidei, în minutul 85.

Giorgio Boscarato a încercat să-l ducă la Viitorul şi a purtat în acest sens o dicuţie cu Gică Hagi, iar planul acestuia era să-l trimită sub formă de împrumut în Liga 2. Totul a picat după ce Daniel Boloca nu s-a mai prezentat la reunirea ehipei.

ADVERTISEMENT

“L-am contactat pe Gheorghe Hagi, care era patron și antrenor la o formație din prima ligă a României, Viitorul Constanța. Ne-am întâlnit în Italia. Hagi i-a propus să-l trimită la un club care juca în Liga a 2-a din România, dar băiatul nu s-a prezentat la reunirea de iarnă a echipei. Tatăl său nu a vrut să-l trimită în România. Apoi, am avut neînțelegeri cu tatăl său și am pierdut dreptul de a-l mai reprezenta pe Daniel”, a explicat Giorgio Boscarato.

Drumul de la liga a patra din Italia la Serie B

În loc să ajungă în România, Daniel Boloca s-a reîntors în Italia, unde a semnat cu Romanese, echipă din Serie D. În sezonul 2017-2018, mijlocaşul a jucat 9 meciuri şi a marcat 1 gol în a patra ligă italiană.

ADVERTISEMENT

A urmat transferul la Pro Sesto, însă nu a jucat niciun meci în prima parte a sezonului 2018-2019, iar la mijlocul stagiunii a plecat la Francavilla. După 10 meciuri la echipa din Francavilla al Mare, Daniel Boloca a mers la Fossano, unde a reuşit să bifeze 25 meciuri şi 4 goluri în sezonul 2019-2020 din Serie D.

Evoluţiile din Serie D l-au adus pe lista Speziei, după ce a fost remarcat de Guido Angelozzi, fostul director sportiv al echipei care în prezent joacă în Serie A. “A semnat un precontract, însă Angelozzi nu a rămas la Spezia şi l-a convins pe Daniel să se elibereze şi să-l urmeze la Frosionone, în Serie B. Acolo, a devenit jucătorul pe care azil îl ştim. A fost apreciat întâi de Alessandro Nesta (n.r. antrenor la Frosinone în perioada 2019-2021) şi apoi de Fabio Grosso (n.r. actualul antrenor al lui Frosinone)”, a precizat Giorgio Boscarato.

E în Top 5 InStat la Frosinone şi se află pe lista mai multor cluburi din Serie A. Fostul impresar îl vede în naţionala Italiei

După ce a jucat 13 meciuri pentru Frosinone, în sezonul 2020-2021, Daniel Boloca a devenit titular în actuala stagiune, în care bifat 36 de partide şi 1 gol. Mijlocaşul român este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei care a terminat pe locul 9 în Serie B şi se ocupă locul 5 în clasamentului InStat al echipei, cu un index de 211.

Daniel Boloca a ajuns deja pe radarul mai multor echipe din Serie A, lucru confirmat de Giorgio Boscarato, care este convins că mijlocaşul român ar putea ajunge în naţionala Italiei. “Prestaţiile lui au atras atenţia diverselor echipe din Serie A, printre care Torino, Sassuolo, Udinese şi Sampdoria. Daniel a făcut multe sacrificii şi am crezut mereu în el. Este pregătit pentru Serie A, nu imediat la un club mare, dar la o echipă care să-l pună în valoare. Sunt convins că în decurs de un an poate ajunge în echipa naţională (n.r. a Italiei)”.

Fratele lui Daniel Boloca a debutat la Juventus U23, în Serie C

Gabriele Boloca, fratele lui Daniel, s-a născut pe 31 martie 2001 şi şi-a făcut junioratul la Juventus. În ultimele două sezoane a fost împrumutat la Bologna şi la Monza, la echipele acestora de juniori, iar în actualul sezon a jucat primul meci din carieră în Serie C. Pe 24 aprilie, Lamberto Zauli i-a oferit debutul în centrul defensivei lui Juventus U23, în victoria cu FC Legnago Salus, scor 3-2.

  • 600.000 de euro este cota de piaţă a lui Daniel Boloca
ADVERTISEMENT