News

Cine este elevul care a învins sistemul educațional din România în instanță. Pentru ce fusese sancționat tânărul

10.06.2019 | 21:31
Cine este elevul care a invins sistemul educational din Romania in instanta Pentru ce fusese sanctionat tanarul

În rândurile următoare, FANATIK vă prezintă povestea unui tânăr elev al Liceului „Tudor Vladimirescu” din Drăgănești-Olt, care a reușit, practic, de unul singur, să învingă întregul sistem educațional din România, după ce s-a adresat instanței de judecată.

Cum a reușit tânărul să răstoarne sancțiunea dictată împotriva sa

Mai concret, Andrei Ionuț Cocîrlău, fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, a fost sancționat drastic de conducerea respectivei unități de învățământ, aceasta hotărând mutarea sa disciplinară la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Slatina. Totul a început în momentul în care tânărul a solicitat în scris, alături de alți colegi, Primăriei din Drăgănești-Olt, decontarea abonamentului de transport public, demersul său nefiind pe placul dirigentului și conducerii școlii, care au catalogat inițiativa drept o abatere disciplinară.

În aceste condiții, Andrei s-a hotărât să-și caute dreptatea în instanță, intentând proces împotriva a 61 de persoane și instituții, printre care se numără directorul și directorul adjunct al liceului, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul școlar general, dar și Ministerul Educației.  Cu toate că inițial, dosarul său a fost respins la Tribunalul Olt, cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea speței.

Andrei Ionuț Cocîrlău și-a căutat dreptatea în instanță, iar aceasta i-a dat câștig de cauză. Sursa foto:digi24
Andrei Ionuț Cocîrlău și-a căutat dreptatea în instanță, iar aceasta i-a dat câștig de cauză. Sursa foto:digi24

Decizia instanței i-a fost favorabilă tânărului

În cele din urmă instanța de judecată i-a dat câștig de cauză lui Andrei Ionuț Cocîrlău, care în momentul de față este student la Drept. Pe data de 7 iunie, magistrații Tribunalului au dispus anularea sancțiunilor disciplinare aplicate de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti- Olt. Totodată, tânărul a obținut şi o serie de daune, atât morale, cât și de ordin material.

Admite, în parte, acţiunea modificată, formulată de reclamantul Cocîrlău Andrei Ionuţ în contradictoriu cu pârâtul Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Drăgăneşti Olt, în sensul că: dispune anularea deciziilor nr. 341/16.06.2015 şi nr. 519/04.02.2016, a hotărârii nr. 12/24.05.2016, emise de Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Drăgăneşti Olt, precum şi a adreselor nr. 1976/29.05.2015, nr. 5573/17.12.2015 şi nr. 2084/24.05.2016, emise de acelaşi liceu. Obligă pârâtul Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Drăgăneşti Olt la plata sumei de 2231 lei, cu titlu de daune materiale, şi la plata sumei de 20 000 de lei, cu titlu de daune morale, către reclamant“, se arată în motivarea judecătorilor.

Tags: