Fotbal intern

Cine îi ia apărarea lui Nicolae Dică după plecarea sa de la FCSB: „Nu a fost corect ce i s-a întâmplat”

27.12.2018 | 20:54
Cine ii ia apararea lui Nicolae Dica dupa plecarea sa de la FCSB Nu a fost corect ce i sa intamplat

Petre Marin și Sorin Paraschiv, foști colegi cu Nicolae Dică în echipa care ajunge în semifinalele Cupei Uefa în 2006, îi iau apărarea antrenorului plecat recent de la FCSB.

Atât Marin, cât și Paraschiv consideră că lui Dică i s-a făcut o nedreptate, acuzându-l indirect chiar pe Gigi Becali, omul cu care și ei au colaborat pe vremea când erau jucători.

Cine îi ia apărarea lui Nicolae Dică după plecarea sa de la FCSB

“De când s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu demisia lui, nu am vrut să îl deranjez personal, am vrut să îl las să se liniştească.  Nu a fost plăcut ce s-a întâmplat cu Dicanio, dar asta este viaţa, sunt convins că va reuşi în meseria pe care şi-a ales-o, a şi demonstrat acest lucru la Steaua.

Cred că dacă era lăsat în totalitate să facă ceea ce considera el, cred că putea şi mai mult. Din punctul meu de vedere nu a fost corect ce s-a întâmplat la Steaua, ţinând cont de trecutul pe care îl are în tricoul roş-albastru şi ceea ce a făcut el pentru această echipă cât a fost jucător”  – a spus Petre Marin pentru Telekom Sport.

„L-am încurajat, să fie tare. Asta este viaţa de antrenor. Trăim în România, unde nu există un foarte mare respect pentru jucători şi pentru antrenori, iar cei care lucrează în fotbal trebuie să se adapteze. Dacă nu te adaptezi, nu ai cum să antrenezi” – a spus Sorin Parashiv pentru Telekom Sport.

Înainte de a veni la FCSB, Nicolae Dică antrenase doar în Liga a 3-a, la FC Argeș, formație pe care reușea să o promoveze în Liga a 2-a la acea vreme. Cea mai mare performanță a lui Dică la FCSB a fost calificarea în primăvara europeană. Dică și-a condus echipa până în șaisprezecimile Europa League, acolo unde roș-albaștrii n-au avut nicio șansă în fața lui Lazio, pierzând cu 2-5 la general.

În rest, Dică nu a reușit să câștige niciun trofeu pe plan intern. Locul său pe banca tehnică a fost luat de Mihai Teja, anunțat oficial în funcția de antrenor chiar în cursul zilei de joi.