News

Cine sunt cei mai bogaţi candidaţi la Preşedinţia României: Zeci de terenuri și case, tablouri de două milioane de euro!

Autor: Eduard Nicolae Popa | 26.09.2019 | 11:52
Cine sunt cei mai bogaţi candidaţi la Preşedinţia României: Zeci de terenuri și case, tablouri de două milioane de euro!
Care sunt cei mai bogați candidați la alegerile prezidențiale *foto: impact.ro

Declarațiile de avere ale candidaților la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 prezintă mai multe date interesante despre cei care vor să ocupe fotoliul de lider al statului de la Cotroceni. De asemenea, datele publicate de candidați ne dau și oportunitatea de a face un clasament al celor mai bogați candidați în cursa pentru Cotroceni. Interesant este că pe lista celor mai înstăriți se numără candidații unor partide mai mici, cum ar fi Viorel Cataramă, Ramona Ioana Bruynseels sau John Ion Banu.

Cei mai bogați candidați la președinție: Cataramă e pe primul loc

Viorel Cataramă are parte de o candidatură cu cântec, după ce BEC nu îi acceptase semnăturile, dar a fost nevoie de intervenția CCR pentru ca fostul liberal să fie trecut pe liste. Cataramă are în declarația de avere un număr mare de terenuri, opt case și vile, dar și tablouri în valoare de 2 milioane de euro, statul în valoare de 300.000 de euro și peste 500.000 de euro în ceasuri de mână și bijuterii. Cataramă are și conturi de zeci de milioane de lei la mai multe bănci. Averea lui vine în principal prin firma de mobilă Elvila.

Și Ramona Ioana Bruynseels se remarcă prin declarația sa de avere, adunată alături de soțul său, fostul director First Bank Dominic Bruynseels. Ramona are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 100 000 de euro. De asemenea, ea are numeroase conturi în mai multe valute: dolari, euro, lei, chiar și ranzi sud-africani.

Care sunt cei mai bogați candidați la alegerile prezidențiale
Care sunt cei mai bogați candidați la alegerile prezidențiale *foto: digi24.ro

Cei mai bogați candidați la alegerile prezidențiale: Ninel Peia și John Ion Banu, patrioți cu buzunare pline

Printre cei mai bogați candidați se numără și candidatul Partidului Națiunea Română, John Ion Banu. Stabilit în Statele Unite ale Americii, Banu are o avere serioasă. Pe lângă terenuri și case, el are aproape 200.000 de dolari în conturi bancare iar anul trecut a adunat, alături de soția sa, venituri de 371.000 de dolari.

Ninel Peia este candidatul Partidului Neamului Românesc. Controversatul om de afaceri, fost deputat PSD, a adunat până acum o avere impresionantă: 11 terenuri intravilane şi arabile, o casă de vacanţă şi una de locuit dar şi  două maşini Mercedes Benz. Bijuteriile soţiei acestuia, aşa cum este trecut în declaraţie, precum inele, lanţişosare, cercei , brăţări, cercei din aur cu perle, smaralde, diamante, valorează în total 400.000 de euro.

Averi impresionante au și Viorica Dăncilă sau Alexandru Cumpănașu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!