Sporturi

Cine sunt cei mai de temut sportivi din toate timpurile. De Rossi și O’Neal sunt pe listă

30.10.2018 | 17:08
Cine sunt cei mai de temut sportivi din toate timpurile De Rossi si ONeal sunt pe lista

Sărbătoarea de Halloween este asociată de majoritatea oamenilor cu filmele de groază, cu monștri înfricoșători și costume care să îi dea pe spate pe prietenii mai puțin inventivi. Nimănui nu îi trece prin cap să se gândească, spre exemplu, la sportivi care provoacă teamă, chiar dacă unii dintre ei au avut momente în care au fost de-a dreptul înspăimântători. Iată o listă cu cei mai de temut sportivi din toate timpurile.

De la jucători de hochei și baschet, până la fotbaliști și jucători de baseball, sporturile au dat de-a lungul timpului și personaje care și-au intimidat adversarii pe terenul de joc, făcându-i să greșească și să își pună echipa în dificultate. Printre cei mai de temut sportivi din toate timpurile se numără Daniele de Rossi, Shaquille O’Neal, William Perry și Dave Schultz.

De Rossi și O’Neal, pe lista celor mai de temut sportivi din toate timpurile

Portarul de polo Abdalla Osman, care joacă la Concordia Stingers, a dezvăluit că în cariera sa i-a fost frică de un singur jucător, dar a refuzat să ii dea numele. “Ca portar de polo, ai fața descoperită. Acest jucător șuta atât de tare, încât m-a speriat. Aproape de fiecare dată când șuta, mă feream. Era atât de rapid și de puternic! Nu puteam să risc să fiu lovit”, a povestitit Abdalla Osman.

Daniele De Rossi

Daniele De Rossi este inclus pe lista cu cei mai de temut sportivi din toate timpurile. Mijlocașul celor de la AS Roma joacă după motto-ul “dacă intru prin alunecare și nu deposedez adversarul, atunci îl faultez.” Italianul are chiar și un tatuaj pe piciorul drept care îi reflectă filozofia sa de joc.

Shaquille O’Neal

Shaquille O’Neal intră și el pe această listă. Baschetbalistul de 2,16 metri pare un monstru care domină terenul de baschet atunci când joacă. În 19 ani de carieră, a câștigat 4 titluri în NBA, 3 MVP în finale de NBA și a strâns 15 selecții în All-Star Game. Punctul lui forte a fost dunk-ul și chiar a rupt mai multe panouri în timpul meciurilor.

De Rossi și O’Neal, pe lista celor mai de temut sportivi din toate timpurile
De Rossi și O’Neal, pe lista celor mai de temut sportivi din toate timpurile

William “Frigiderul” Perry

Jucătorul de fotbal american William Perry a fost poreclit “Frigiderul” datorită fizicului său. A jucat la Chicago Bears între anii 1985 și 1993, în mandatul legendarului antrenor Mike Ditka. Jucătorul a devenit de temut în momentul în care tehnicianul a decis să îl folosească fundaș lateral pe faza de atac, fizicul său permițându-i să treacă pur și simplu prin jucătorii adverși.

William Frigiderul Perry
William Frigiderul Perry

Dave “Ciocanul” Schultz

Hocheistul Dave “Ciocanul” Schultz a fost de temut pe gheață în perioada 1972 – 1976, când a jucat pentru Philadelphia Flyers și a câștigat de 2 ori Cupa Stanley. Forța fizică a jucătorului i-a adus renumele de “Ciocanul”, în timp ce echipa sa a fost numită sugestiv de rivali “Bătăuși în plină stradă”. În 297 de meciuri jucate, Schultz s-a bătut cu adversarii de 130 de ori, în cele 4 sezoane petrecute la Flyers acumulând 259, 307, 348 și respectiv 472 de minute de penalizare.

Dave Ciocanul Schultz
Dave Ciocanul Schultz