News

Ciolacu: Dacă Nicolae Ciucă devine președinte PNL, din 2023 funcția de premier va fi preluată de PSD, cu certitudine. Ce a spus despre Arsene, Iancu și Băsescu

Marcel Ciolacu a declarat că, dacă Nicolae Ciucă va deveni președinte al PNL, din mai 2023 funcția de premier va fi preluată, cu certitudine, de PSD. El a vorbit și despre Arsene, Iancu și Băsescu
06.04.2022 | 22:33
Ciolacu Daca Nicolae Ciuca devine presedinte PNL din 2023 functia de premier va fi preluata de PSD cu certitudine Ce a spus despre Arsene Iancu si Basescu
ADVERTISEMENT

Președintele PSD Marcel Ciolacu este convins că, dacă premierul Nicolae Ciucă va prelua conducerea PNL, după demisia lui Florin Cîțu, relațiile dintre cele două partide vor fi mult mai bune.

Ciolacu: Dacă Ciucă devine președinte PNL, din 2023 funcția de premier va fi preluată de PSD

Dacă devine domnul Nicolae Ciucă președinte al PNL, cu certitudine, în mai 2023, postul de premier va reveni PSD”, a declarat Marcel Ciolacu într-o emisiune la România TV.

ADVERTISEMENT

El a vorbit și despre relația cu președintele Klaus Iohannis, cu care spune că nu are decât discuții punctuale. „Nu am parteneriat cu domnul Iohannis. Eu și PSD nu avem un parteneriat, avem discuții instituționale”, a precizat președintele PSD.

El și-a reiterat apoi convingerea că relațiile cu PNL vor fi mult mai bune. „Acum nu mai există nicio crăpătură că acest lucru nu se va face. Cu certitudine, dacă domnul Ciucă va deveni președintele PNL, din mai 2023 funcția va fi preluată de un prim ministru al PSD”, a spus președintele partidului, referindu-se mai ales la Florin Cîțu și Dan Vâlceanu, despre care a admis, la întrebarea moderatorului, că blocau măsuurile populiste propuse de PSD.

ADVERTISEMENT

Va candida Ciolacu la președinția României?

Președintele PSD a vorbit și despre viitoarea candidatură la președinția României, mai ales în condițiile în care s-a speculat că, după ce va părăsi funcția de premier, generalul în rezervă Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL pentru Cotroceni.

Marcel Ciolacu a declarat că nu poate spune de pe acum dacă va intra în cursa prezidențială sau nu. „Ce am anunțat în PSD e că s-a terminat cutuma ca președintele partidului să fie și candidat pentru președinție. Vor fi alegeri primare la care vor vota toți liderii locali, fiecare primar, fiecare președinte de consiliu județean”, a explicat președintele PSD.

ADVERTISEMENT

Am mai venit cu o propunere, ca și nemembrii de partid să poată candida”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ce spune Ciolacu despre Ionel Arsene, Iulian Iancu și Traian Băsescu

Așteptăm ca Ionel Arsene să facă pasul necesar din proprie inițiativă. Am avut astăzi o discuție cu el, dar nu era momentul să fac presiuni”, a declarat Ciolacu, întrebat ce se va întâmpla cu liderul PSD Neamț, după ce a fost condamnat miercuri la 8 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar de corupție.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD a vorbit și despre propunerea partidului său pentru Agenția Națională de Reglementare în Energie, Iulian Iancu, despre care au curs acuzațiile că ar fi „omul rușilor”. Atacurile la adresa lui au venit și din PSD, de la Georgian Pop, care a spus că Iancu „este cumpărat de Gazprom”, dar și de la USR, mai ales de la președintele interimar Cătălin Drulă. „Domnul Iancu este un profesionist, din ce știu până acum nu se confirmă informațțiile apărute într-o anumită presă, eu îl susțin în continuare”, a spus Ciolacu.

Legea împotriva lui Băsescu este o prostie, au mai încercat și unii din PSD să dea legi pentru persoane”, a mai spus liderul PSD, întrebat ce părere are despre deposedarea fostului președinte Traian Băsescu de toate beneficiile acordate prin lege foștilor șefi de stat.

ADVERTISEMENT