Dacă nu știi cum să-ți impresionezi invitații, pregătește acest preparat pentru Paște. Este delicios și îi va cuceri chiar și pe cei mai pretențioși. O să se termine într-o clipită și o să păstrezi cu siguranță rețeta.
Nu a mai rămas mult timp până la Paște, iar gospodinele s-au apucat deja de curățenie, dar și de lista de cumpărături, pentru a se asigura că au totul pentru prăjituri și mâncăruri delicioase cu care să-și dea gata invitații.
Pe lângă drob și pască, pune pe masă și acest preparat. Este vorba despre ciorba de miel cu leuștean. Aceasta se numără printre felurile de mâncare preferate ale românilor și nu vei da greș.
Astfel, vei avea nevoie de 1 kilograme de oase de miel/ berbecuț, 1 morcov mare, 1 ceapă medie, 1 felie mai mare de țelină, 1 rădăcină de țelină și frunze, 1/2 ardei kapia, 1 roșie medie coaptă și 1 linguriță de boabe de piper.
În plus, mai sunt necesare pentru ciorba care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște: 2 linguri de oțet de la ardeii iuți murați, 4 linguri de ulei, 2 linguri de orez, 4 fire bogate de leuștean, precum și sare și suc de lămâie- pe care-l vei adăuga după gust.
Spală bine carnea în apă rece, după care pune-o în apă clocotită și las-o 10 minute. Ulterior, pune oasele într-o oală și adaugă peste 3 litri de apă. Focul trebuie să mediu spre mic, pentru a ajunge ușor la punctul de fierbere.
Când începe să se formeze spuma, ia-o cu o lingură sau cu o paletă. Separat, într-o tigaie, după ce ai încins uleiul, adaugă zarzavaturile date pe răzătoare și ceapa tocată mărunt. Călește-le aproximativ 10-15 minute, dar nu le lăsa să se rumenească.
Când sunt gata, adaugă ardeiul tocat cubulețe și roșia- aceasta se crestează în X, se opărește în supa de oase și se curăță de pieliță în prealabil. Mai lasă-le pe foc un minut și apoi dă-le deoparte.
Atunci când supa nu mai face spumă, adaugă legumele călite în oală, împreună cu două lingurițe de sare, frunzele de țelină și boabele de piper. Se fierbe în continuare la foc până carnea e fiartă.
După care, aceasta se scoate ciorba pentru Paște, se pune orezul și se mai lasă la fiert 10 minute. Carnea se desprinde de pe oase și se adaugă înapoi în oală. La final se pune oțetul de la ardei și sucul de lămâie. După stingerea focului se adaugă și leușteanul tocat.