News

Ciprian Ciucu acuză: Nașa de cununie a Gabrielei Firea, directoare în Direcția de Strategii a Primăriei Capitalei

12.07.2019 | 15:54
Ciprian Ciucu acuza Nasa de cununie a Gabrielei Firea directoare in Directia de Strategii a Primariei Capitalei

Gabriela Firea, acuzată de conflict de interese, după ce și-a numit nașa de cununie într-o importantă funcție publică. Este vorba despre Alina Tarchevski, proaspăt instalată în funcția de directoare a Direcției de Strategii din cadrul Primăriei Capitalei. Ciprian Ciucu este cel care a semnalat întreaga situație

Ciprian Ciucu, acuzații grave la adresa Gabrielei Firea

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, consilierul general al Municipiului București, ales pe listele Partidului Național Liberal a răbufnit la adresa edilului Capitalei. De profesie jurnalist, acesta i-a îndemnat pe foștii colegi de breaslă să acorde mai multă atenție unor astfel de informații.

Acum nu spun eu presei ce să scrie și ce să nu scrie. Dacă faptul că Alina Tarchevscki, prietena de la Antene/nașa de cununie/șefa de cabinet a Gabrielei Firea (primar, potențial candidat la Cotroceni) a fost făcută funcționar public și Directoare la Direcția de Strategii a Primăriei Capitalei, nu are valoare de știre… Asta e. Doar că mă așteptam și eu la un articolaș măcar, în josul unei pagini web” , a scris Cipian Ciucu pe contul personal de Facebook.

Ciprian Ciucu, pregătit să preia conducerea Primăriei Capitalei. Sursa foto: antena3.ro
Ciprian Ciucu, pregătit să preia conducerea Primăriei Capitalei. Sursa foto: antena3.ro

Ciprian Ciucu i-a declarat război Gabrielei Firea

Nu este prima dată când Ciprian Ciucu lansează o serie de acuzații grave la adresa Gabrielei Firea. De altfel, actualul consilier general din partea PNL și-a anunțat în nenumărate rânduri intenția de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, identificând, totodată, principalele probleme cu care se confruntă Bucureștiul.

În primul rând, traficul. Nu numai că ai pierderi economice, dar influențează și calitatea aerului. Respirăm un aer foarte prost, suntem pe locul trei în Europa la incidența bolilor cancerigene, multe cauzate de calitatea aerului. Orice politică pe care nu o aplici în urbanism se va regăsi în bugetul Ministerul Sănătății și ăsta e cel mai bun exemplu: bad traffic, bad air.

A doua mare problemă este pericolul riscului seismic. Avem trei sute de clădiri în clasa unu de risc seismic și Vrancea este colea. Problema nu-i neapărat că avem cutremure foarte puternice, ci că infrastructura este foarte proastă. Avem clădiri deteriorate de la sfârșit de secol XIX și început de secol XX care pică pe oameni. Vor muri mii de persoane dacă vom avea un cutremur mai mare de șapte grade pe scara Richter. Chestiunea este una de timp: nu e dacă va avea loc un cutremur mare, ci când va avea loc.

A treia este termoficarea. La noi, sistemul de canalizare este proiectat de comuniști în anii 60-70 și și-a depășit durata de viață. Țevile sunt coapte și apa trece în unele locuri prin ceea ce s-a calcifiat, prin calcar. Se scurge foarte mult agent termic în pământ. Facturile sunt cu cel puțin 40% mai mari decât ar trebui. Problema este dată și de faptul că vii cu subvenții în valoare de 160 de milioane de euro pe an. Acesta este bugetul unui oraș precum Pitești sau Râmnicu Vâlcea. Cu banii ăștia poți construi un spital metropolitan. Am avut la dispoziție 280 de milioane de euro pentru RADET, a intrat în insolvență, s-au dus banii! Sunt date verificabile, nu le-am inventat eu. Aici suntem. Suntem atât de jos” , a declarat Ciprian Ciucu.