Fotbal international

VIDEO. Fanii au decis: Tătăruşanu, cel mai bun jucător de la Nantes! Ce record vechi de zece ani a egalat

UPDATE: 13 august / Ciprian Tătăruşanu a fost desemnat de către suporterii lui FC Nantes drept cel mai bun jucător din echipa lor. Nu mai puţin de 78 la sută dintre cei care au răspuns la...
13.08.2017 | 08:44
VIDEO Fanii au decis Tatarusanu cel mai bun jucator de la Nantes Ce record vechi de zece ani a egalat

UPDATE: 13 august / Ciprian Tătăruşanu a fost desemnat de către suporterii lui FC Nantes drept cel mai bun jucător din echipa lor. Nu mai puţin de 78 la sută dintre cei care au răspuns la acest sondaj au identificat în portarul român cel mai bun jucător al canarilor în partida cu Marseille. Pe locul 2, cu 12 la sută figurează Diego Carlos, cel care a jucat aproape 60 de minute cu mâna imobilizată într-o faşă, întrucât Ranieri efectuase toate înlocuirile încă din prima jumătate de oră. 

tatarusanu

Cotidianul L’Equipe i-a acordat nota 8 portarului român, apreciind că acesta a avut intervenţii fenomenale. Totodată, Tătăruşanu a egalat, conform aceleiaşi publicaţii, un record vechi de zece ani pentru un portar debutant în Ligue 1: “Nouă intervenţii decisive, dintre care şase înainte de pauză. Nu s-a mai întâlnit aşa ceva la un portar debutant de zece ani!”

tatar

UPDATE, ora 21:00 / În ciuda înfrângerii, Ciprian Tătăruşanu a fost ales omul meciului dintre Nantes şi Marseille, la debutul său în Ligue 1. Intervenţiile românului nu au rămas fără ecou şi Tătă a fost lăudat de toată lumea: antrenori, fani şi adversari. 

“Tătăruşanu a avut o noapte fantastică, ştiam de când eram la Roma că e un portar excelent. Nantes a făcut un transfer superb”, a spus Rudi Garcia, antrenorul lui Marseille.

Şi antrenorul lui Nantes, Claudio Ranieri, a lăudat prestaţia portarului: “Sunt mulţumit de Ciprian Tătăruşanu, cum sunt mulţumit de toată echipa”


UPDATE, ora 20:14 / Ciprian Tătăruşanu a fost cel mai bun jucător al lui Nantes în meciul cu Marseille. Românul a avut câteva intervenţii fabuloase în prima parte a meciului şi a închis poarta până în minutul 87.

La o fază confuză din finalul meciului, Marseille a câştigat cu 1-0 datorită golului marcat de Ocampos. Antrenorul lui Nantes, Claudio Ranieri a fost nevoit să facă toate cele 3 schimbări până în minutul 25. Nantes a pierdut în primele două etape.

VEZI VIDEO GOLUL LUI OCAMPOS 


UPDATE, ora 17:44 / Ciprian Tătăruşanu debutează astăzi în Ligue 1. Portarul naţionalei este titularizat la Nantes în meciul cu Olympique Marseille, care începe la ora 18:00 

oio

Echipele de start:

few


Ciprian Tătăruşanu s-a transferat în această vară la Nantes, dar portarul de 31 a ratat primul meci al sezonului pentru “canari”. În prima etapă a sezonului, poarta formaţiei din Vestul Franţei a fost apărată de Maxime Dupe. Internaţionalul român încă nu era pus la punct cu pregătirea fizică, însă lucrurile s-au schimbat acum.

Claudio Ranieri nu l-a reţinut pe Ciprian Tătăruşanu în lotul pentru meciul cu Lille, partidă pierdută cu 0-3, din prima etapă a noului sezon din Ligue 1. Antrenorul italian a considerat că portarul de 31 de ani încă nu era apt să joace pentru Nantes. La conferinţa de presă premergătoare partidei cu Marseille, Ranieri a anunţat că Tătăruşanu intră în vederile sale.

“Ciprian este pregătit, se antrenează bine, trebuie să aleg. Voi urmări ultimele două şedinţe de pregătire şi voi lua o decizie. Am doi portari la acelaşi nivel şi asta e lucru bun. Filosofia mea este să am cel puţin doi jucători de acelaşi nivel pe fiecare post”, a declarat Claudio Ranieri înainte meciului cu Marseille.

Nantes şi Marseille se vor duela în etapa a 2-a din Ligue 1, sâmbătă, de la ora 18:00. În prima etapă, O.M. a câştigat cu 3-0 meciul contra celor de la Dijon, în timp ce Nantes a debutat în noul sezon cu stângul, pierzând partida cu Lille cu scorul de 0-3. Ciprian Tătăruşanu a semnat în această vară cu Nantes, portarul fiind vândut de Fiorentina în schimbul a 2,5 milioane de euro.