News

Claudiu Manda vrea să-l vadă demis pe Tudorel Toader: ”Trebuie să plece!”

10.04.2019 | 14:40
Claudiu Manda sare la gâtul lui Tudorel Toader

Claudiu Manda se alătură contestatarilor lui Tudorel Toader. Senatorul Partidului Social Democrat este nemulțumit de actualul ministru al Justiției, pe care îl sfătuiește „să se trezească” și să ia o decizie în privința ordonanței de urgență, pentru că de un an și jumătate „ba face, ba nu face”.

 Claudiu Manda cere demisia lui Tudorel Toader

Când a fost dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader la Camera Deputaţilor, eu am declarat că dacă era la Senat eu votam pentru. Şi nu votam pentru, aprobând textul pe care USR şi PNL l-au depus, ci mai degrabă că domnul Tudorel Toader trebuie să se trezească. Suntem într-o situaţie în care de un an şi jumătate tot dezbatem tot felul de subiecte şi domnul Tudorel Toader vine şi ba face, ba nu face” , a declarat Claudiu Manda.

De asemenea, senatorul PSD și soțul Liei Olguța Vasilescu și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea ministrului Justiției, care ezită să ia o decizie clară în privința orodonanțelor de urgență pentru modificarea codurilor.

Tudorel Toader este contestat de cei mai importanți oameni din PSD
Tudorel Toader este contestat de cei mai importanți oameni din PSD

Ce spune Claudiu Manda despre OUG pe tema legilor Justiției

S-a dezbătut în Parlament modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, au fost criticate o parte dintre articole la CCR, unele au fost admise, altele au fost respinse. În decembrie, a fost o discuţie cu domnul Tudorel Toader şi am spus ca articole care nu au fost criticate la CCR, în condiţiile în care au venit ca amendamente de la CSM, de la magistraţi, de la oameni politici, e clar că nu e nicio problemă. A doua categorie de articole sunt cele criticate la CCR, pentru care Curtea a respins criticile şi a spus că sunt constituţionale. Pentru cele două categorii pentru ca să intre în vigoare şi să nu mai continue acest proces legislativ cu contestaţie, necontestaţie, critici, reexaminare, ar putea să fie o ordonanţă de urgenţă.

Discuţia a fost în decembrie cu prezenţa lui Tudorel Toader. Şi-a asumat, alături de colegii din CEx, ca aceste două categorii de articole să fie trecute printr-o ordonanţă. În momentul respectiv nu a zis nimic în sensul de a critica sau a zice că nu poate, era corect să înţelegem care era urgenţa. Urgenţa este stabilită, pe de o parte, de directiva europeană din 2016 care trebuie să fie aplicată din 2019 că intrăm în infringement, şi de articolele declarate neconstituţionale de CCR de acum 3-4-5-6 ani de zile” ,  a declarat Claudiu Manda.

Eu pot să îi reproşez un lucru domnului Toader: după ce am parcurs în Parlament timp de un an şi jumătate discuţii la cele trei legi ale justiţiei, contestate la CCR, reexaminate, reasumate în Parlament, a venit cu OUG 7 şi a schimbat. Din punctul meu de vedere, era treaba Parlamentului” , a mai spus senatorul PSD.

 

 

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri