Fotbal intern

Clipe de groază trăite de unul dintre antrenorii lui FC Voluntari în Grecia! „Se auzeau plânsete, urlete, cădeau copacii.”

26.07.2019 | 21:16
Clipe de groaza traite de unul dintre antrenorii lui FC Voluntari in Grecia Se auzeau plansete urlete cadeau copacii

Fostul fotbalist al lui Dinamo București și Șahtior Donețk, Cosmin Bărcăuan, se afla în zona Halkidiki pe data de 11 iulie 2019, atunci când o furtună devastatoare a lovit nordul Greciei. Antrenorul echipei secunde de la FC Voluntari a povestit pentru Prosport clipele de groază prin care a trecut el și familia lui în vacanța din Grecia.

Momentele de groază trăite de Bărcăuan în Grecia

Cosmin Bărcăuan se afla împreună cu familia sa la o terasă din Salonic, fostul fotbalist a fost luat prin surprindere atunci când a început furtuna devastatoare în urma căreia s-a anunțat stare de urgență în Grecia. Acesta s-a speriat dar a făcut tot posibilul să-și protejeze soția și pe copiii, acționând rapid în acele clipe critice.

„Am fost într-o zonă lângă Salonic, începutul Halkidiki, eram cu copii la îngheţată, nu se anunţa nimic, nu era un nor pe cer. Era spre seară şi dintr-o dată a început să bată vântul puţin mai tare. A început un taifun, era foarte greu de imaginat. Nu ştiam cum să reacţionez, toată lumea a intrat în panică. În spatele meu era un parc de distracţie unde erau mulţi copii nesupravegheţi.”

Furtuni devastatoare in Grecia
Clipe de groază trăite de un fost fotbalist român în Grecia! „Se auzeau plânsete, urlete, cădeau copacii.”

A reușit să salveze și alți copii

„Am reuşit să-mi bag copiii în local, apoi am încercat să ies afară, am încercat să iau nişte copii din parc. Se auzeau plânsete, urlete, cădeau copacii. A fost o panică mare!Nu am apucat să mă gândesc la nimic, doar să am familia în siguranţă şi apoi cum să ajut copiii din spatele meu. A fost foarte periculos. Plângeau copiii mei că am plecat acolo, dar în acea adrenalină simţeam că trebuie să dau o mână de ajutor celor din jur. Nu aşteptam niciun fel de mulţumire din partea nimănui.”

„S-a luminat afară din caua fulgerelor repetate într-o perioadă foarte scurtă. E o zonă foarte tranzitată de turişti români, sârbi. A fost un moment foarte greu de gestionat. Din fericire, pensiunea mea din Grecia este la 10 minute de acea zonă, la o distanţă de câţiva kilometri de mare şi nu a fost afectată, nu am avut pagube, dar în zonă, acoperişul vecinurilor a fost luat. Am stat două zile să vedem dacă se mai anunţă ceva din vreme rea, nu s-a anunţat. Mi-am liniştit copiii şi familia şi am plecat”, a adăugat acesta.

  • 7 turiști au decedat și alți 100 au fost răniți în urma furtunilor din Grecia