Premier League

Clubul Manchester United ar putea fi cumpărat de arabi! Suma fabuloasă pentru care s-ar face afacerea

15.10.2018 | 19:05
Clubul Manchester United ar putea fi cumparat de arabi Suma fabuloasa pentru care sar face afacerea

Clubul englez Manchester United ar putea fi cumpărat de un consorțiu din Arabia Saudită, care ar vrea astfel să concureze cu investorii din Emiratele Arabe Unite ce au preluat-o pe rivala Manchester City. Conform cotidianului The Sun, omul care se află în spatele acestei propuneri este Prințul moștenitor Mohammad bin Salman, care ocupă și funcția de ministru al Apărării.

Mohammad bin Salman, în vârstă de 33 de ani și a cărui familie are o avere de aproximativ 850 de miliarde de lire sterline, își dorește ca Arabia Saudită să intre în forță pe piața fotbalului din Europa, după ce a făcut investiții masive în Formula 1 și wrestling.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, alături de Gianni Infantino și Vladimir Putin la un meci de la CM 2018
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, alături de Gianni Infantino și Vladimir Putin la un meci de la CM 2018

Arabii ar putea cumpăra Manchester United cu trei miliarde de lire sterline

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite își dorește cu orice preț să intre în acționariatul de la Manchester United și dacă nu va reuși să cumpere tot pachetul de acțiuni de la omul de afaceri american Malcom Glazer este dispus să achiziționeze și o parte mai mică din acțiunile clubului englez.

Conform informațiilor venite din Marea Britanie, Mohammad bin Salman ar fi dispus să plătească trei miliarde de lire sterline pentru a prelua clubul Manchester United și pentru a intra astfel în competiție cu sauditul Mansour bin Zayed care deține Manchester City, dar și cu qatarezul Nasser Al Khelaifi, patronul formației franceze Paris Saiunt-Germain.

Manchester United traversează un moment dificil în acesdt sezon, presa vehiculând în ultima perioadă că managerul portughez Jose Mourinho este la un pas de demitere. ”Diavolii” au suferit trei înfrângeri în primele opt etape din Premier League și se află abia pe locul opt, cu 13 puncte, la șapte puncte în urma formațiilor din frunte: Manchester City, Chelsea Londra și FC Liverpool. Mourinho și-a salvat pentru moment postul după victoria cu Newcastle United, scor 3-2, în care United a revenit pe final după ce a fost condusă cu 2-0.