News

CNCD, amendă usturătoare pentru Cristian Tudor Popescu pentru editorialul „Satană în sutană”

16.12.2020 | 15:40
CNCD, amendă usturătoare pentru Cristian Tudor Popescu pentru editorialul „Satană în sutană”
CNCD, amendă usturătoare pentru Cristian Tudor Popescu pentru editorialul „Satană în sutană”Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a aplicat o amendă usturătoare jurnalistului Cristian Tudor Popescu pentru editorialul acestuia, „Satană în sutană”.

Instituția a considerat că textul publicat de CTP reprezintă o discriminare, iar suma pe care gazetarul trebuie să o scoată din buzunar este 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Hotărârea aplicării amenzii respective s-a făcut cu cinci voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și o abținere, informează Hotnews.

Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD, după editorialul „Satană în sutană”

În textul publicat, celebrul jurnalist compară ortodoxia românească cu mitologia egipteană antică, cultul soarelui, considerând că BOR se află sub nivelul egiptenilor de acum câteva mii de ani.

ADVERTISEMENT

Pentru respectivul material, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a primit aproximativ 800 de plângeri. Mesajul transmis de CTP este unul lung, iar poziția jurnalistului cu privire la acțiunile reprezentanților ortodoxiei românești, clară.

„În urmă cu milenii, preoții egipteni înfricoșau populația prevestind că Amon Ra, zeul Soarelui, își va ascunde chipul în miez de zi deoarece oamenii nu-l adorau îndeajuns, pe el și întruchiparea sa pe Pământ, Faraonul, viitoarea mumie. În ziua prezisă, Soarele se înnegrea, poporul cădea în genunchi gemând disperat, dar preoții îl implorau pe Ra să-și ierte robii și să lumineze din nou – ceea ce se și întâmpla.

IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor.

ADVERTISEMENT

Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. (…)

Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani”, este o parte a materialului publicat de CTP, care i-a adus amenda de 5.000 de lei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri