Fotbal international

CNI, anunț de ultima oră despre stadioanele pentru EURO 2020. Data la care vor fi gata arenele

12.02.2019 | 16:17
CNI anunt de ultima ora despre stadioanele pentru EURO 2020 Data la care vor fi gata arenele

Manuela Pătrășcoiu, președintele Companiei Naționale de Investiții (CNI), a făcut un anunț de ultima oră în legătură cu stadioanele pentru EURO 2020. Aceasta a precizat, marți, că arenele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf din Capitală ar putea să fie reabilitate în proporție de 70% până la finalul anului 2019.

Mai mult, Manuela Pătrășcoiu susține că echipele care vor veni în București pentru meciurile de la EURO 2020 vor putea să se antreneze pe stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf în mai 2020. În legătură cu stadionul Dinamo, acesta nici măcar nu mai este luat în calcul pentru perioada imediat următoare deoarece situația legată de patrimoniu nu este lămurită.

Anunțul făcut de CNI despre stadioanele pentru EURO 2020

“Steaua, Rapid și Arcul de Triumf – cele trei stadioane sunt contractate, în prezent am depus documentația pentru autorizația de construire și de demolare și va începe execuția. Preconizăm până la sfârșitul anului un stadiu mediu de 70% iar sumele sunt alocate și în mai 2020 să poată avea loc meciurile de antrenament”. a spus Manuela Pătrășcoiu, președintele Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Comunicatul făcut de FRF în legătură cu stadioanele pentru EURO 2020

Conform graficului prestabilit, UEFA a trimis, pe 31 ianuarie a.c., echipelor participante la calificările Campionatului European 2020 catalogul bazelor de cantonament recomandate în fiecare oraș gazdă al EURO 2020. Bucureștiul figurează cu bazele de la Mogoșoaia, Berceni și Voluntari. Acestea au fost propuneri de cantonament de la bun început și nu au fost schimbate în varianta finală a catalogului UEFA. Dacă doresc, echipele participante care își stabilesc cartierul general în România vor putea opta pentru una dintre cele trei variante de mai sus, urmând a suporta și cheltuielile cu închirierea acestor baze de cantonament.

Stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor putea fi luate în considerație în 2020 pentru secțiunea ”tranzit” a catalogului UEFA în măsura în care acestea vor fi funcționale. De asemenea, stadionul Dinamo urmează o procedură specială pentru a recupera întârzierile apărute și a se înscrie în catalogul UEFA“, apare pe site-ul oficial al FRF.

Tags: