News

Cod portocaliu și galben de vreme severă. Ploi și vijelii puternice în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, noi atenționări de vreme rea. Furtuni, ploi și grindină.
30.08.2023 | 11:38
Cod portocaliu si galben de vreme severa Ploi si vijelii puternice in aproape toata tara
Cod portocaliu și galben de vreme severă. Sursa foto: Unsplash Luka Vovk
ADVERTISEMENT

Cod portocaliu și galben de vreme severă în aproape toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de instabilitate atmosferică. Acestea sunt valabile pentru cea mai mare parte a României.

Cod portocaliu și galben de vreme rea. Unde vor fi vijelii și averse torențiale

Miercuri dimineață, specialiștii ANM au informat că vremea va deveni severă în toată țara. După câteva zile în care ne-am topit din cauza temperaturilor caniculare, situația se va schimba brusc în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

Astfel, vor fi ploi și vijelii puternice în aproape toate zonele României. De la ora 10:00 până la data de 31 august, ora 2 dimineața, va fi în vigoare un cod galben de vreme rea. Avertizarea este valabilă pentru cea mai mare parte a țării.

„Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină”, transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.”, au adăugat, miercuri dimineața, reprezentanții ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

Cod portocaliu în Muntenia, Transilvania și Moldova

De altfel, nordul şi estul Munteniei, estul Transilvaniei, dar și Moldova se află sub o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, arată Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări puternice și va bate cu rafale de 70…80 km/h. Vor fi vijelii puternice, ploi torențiale, descărcări electrice, dar și grindină. De asemenea, se vor acumula cantități de apă semnificative într-un interval de timp scurt.

„În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.”, mai transmite Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Totodată, meteorologii au emis, în această dimineață, mai multe avertizări nowcasting de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în anumite zone. Acestea sunt valabile până la ora 12:00 și vizează mai multe localități din județele Vrancea, Buzău, Prahova, Teleorman și Bacău.

 

ADVERTISEMENT