News

Cod roșu de vreme severă: mai multe județe din România, devastate de furtuni. Coșmarul se prelungește până la miezul nopții

E dezastru în aproape o jumătate de țară. O furtună violentă a măturat totul în cale, în mai multe județe din vestul și centrul țării. Vremea severă va produce efecte până spre miezul nopții, în zonele afectate.
30.07.2022 | 19:32
Cod rosu de vreme severa mai multe judete din Romania devastate de furtuni Cosmarul se prelungeste pana la miezul noptii
Un copac a căzut peste mai multe autoturisme, la Târgu Mureș, după o furtună violentă / Susă foto: zi-de-zi.ro
ADVERTISEMENT

O furtună extrem de violentă a afectat județele de la granița României, în această dimineață. În Timiș, pompierii ISU au avut deja 5 intervenții, în timp ce în Arad, vântul a bătut cu peste 100 km/h și a doborât mai mulți arbori.

Cod roșu de ploi și furtuni în Suceava și în vestul țării

În Caraș-Severin a plouat toată ziua și sunt așteptate precipitații de până la 60 de litri pe metrul pătrat. Codul roșu de vreme severă rămâne valabil până spre miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Cod roșu este și în Suceava, acolo unde ploile abundente vor afecta mai multe localități. Meteorologii așteaptă averse torențiale de peste 40 l/mp, descărcări electrice și grindină. Aici, codul roșu rămâne valabil până la la ora 00:00.

20 de județe, sub cod portocaliu

Și la Târgu Mureș, mai multe mașini au fost prinse sub un arbore care s-a prăbușit din cauza vântului. Pompierii militari au intervenit pentru eliberarea zonei.

ADVERTISEMENT

Alte 20 de județe se află sub cod portocaliu, care va fi ridicat abia duminică dimineața, la ora 10:00.

Știre în curs de actualizare.

Tags: