“Un escroc!” / “E spălare de bani! Mi-a propus şi mie…”

UPDATE Ora 17:33 / Adrian Porumboiu la sport.ro, după declaraţiile lui Codoban pentru FANATIK:"Sînt stupefiat! Nu a colaborat niciodată cu Vasluiul! O singură dată am vorbit cu acest individ!...
18.10.2013 | 23:59
Un escroc  E spalare de bani Mia propus si mie
ADVERTISEMENT

UPDATE Ora 17:33 / Adrian Porumboiu la sport.ro, după declaraţiile lui Codoban pentru FANATIK:“Sînt stupefiat! Nu a colaborat niciodată cu Vasluiul! O singură dată am vorbit cu acest individ! Iar el reprezenta toate părţile implicate! S-a autopropus, că e prieten cu Kassai, cu arbitrii..Şi l-am luat la fugă! Minte cu neruşinare, zice că 1,5 milioane de lei înseamnă 40 mii de euro?!?! Iar meciul Vaslui – Timişoara s-a jucat pe drepte, pe viaţă şi pe moarte! Un meci care s-a încheiat la egalitate şi a făcut Galaţiul campioană după ce i-au bătut pe săracii de la Craiova cu arbitrii! Au făcut atîtea aranjamente! Eu am văzut că şi pe Stromajer a luat comision 250 mii de euro! A dat banii la un an de zile după ce Oţelul a cîştigat la Pandurii prin neprezentare, 3-0 cu un an înainte! Cum pleacă banii aştia la Codoban? Adamescu a vrut să facă o treabă serioasă la Galaţi, dar cînd vezi gaura de 10 milioane? Că nu-s doar ăştia 4 milioane, mai sînt 5-6 milioane de le-a luat unul Călin! Cum să mai investeşti în fotbal? Cum să umblu eu după derbedeul ăla?! Poa să zică şi că sînt homosexual şi că umblam după el? Doamne, iartă-mă! Meciul Vaslui cu Timişoara a fost aranjament? A fost, pentru Galaţi! Şi-acu am faza în faţa ochilor, cînd ne-au egalat pe contraatac! Şi noi şi Timişoara eram mult peste Galaţi, ca echipă, ca valoare! Doar că în anul în care Oţelul a luat campionatul, offside-ul a fost scos din regulament! Pe regulamentul ăsta, fără offside, a jucat şi cîştigat Oţelul campionatul!”

Iancu: “Stan şi Codoban mi-au propus şi mie…”

UPDATE Ora 17:11 / Marian Iancu, în direct la sport.ro, a continuat dezvăluirile despre cazul Oţelul-Codoban, situaţie dezvăluită în exclusivitate de FANATIK!  “Codoban este un negociator foarte bun. Şi  este şi un bun împărţitor! Poate la Mircea Sandu, la Kassai… Dacă administratorul judiciar al Oţelului cere atragerea răspunderii lui Marius Stan în procesul de insolvenţă, din cauza acestor comisioane, s-ar putea ca situaţia să devină cangrenă! Teoria mea este că arbitrii, Mircea Sandu, Kassai, Marius Stan şi Codoban au cîştigat atunci titlul. Nicidecum Oţelul! Aţi văzut unde sînt banii…de fapt, care bani? Şi Oţelul, şi Urziceni ne-au luat campionatul, au luat bani mulţi şi acum  ne întrebăm unde sînt banii? Stan şi Codoban au fost în biroul meu cînd am negociat transferul lui Bourceanu şi mi-au propus şi mie să-i acord comision lui Codoban ca să trecem altă sumă în acte, să sară ei un alt club din Galaţi care trebuia să ia nişte bani în urma transferului, dar am refuzat. Oţelul Galaţi devine din ce în ce mai sărac, iar Codoban tot mai bogat. Găsiţi o minimă normalitate în treaba asta? Este clar că banii dispar din cluburi şi trebuie să se ducă undeva. Unde, asta e întrebarea..”

ADVERTISEMENT

Porumboiu: “Codoban mi-a zis cum a cîştigat titlul cu Galaţiul şi l-am luat la fugă”

UPDATE Ora 16:45 / Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui, a comentat la rîndul său situaţia. “Noi sau Timişoara trebuia să luăm campionatul. După ce s-a întîmplat cu Oţelul, cum dracu’ să îţi mai ardă de fotbal? Şi pe lîngă Codoban a mai fost implicat un domn, nu vreau să-i dau numele. El a mai fost şi pe la Iaşi, şi pe la Ploieşti. Are mînă cu adevărat lungă… Toţi au zis că Porumboiu şi Iancu vorbesc prostii, dar iată că nu e aşa… Au apărut documentele, care sînt oficiale. Federaţia ar trebui să deschidă propria anchetă dacă vrea să facă ceva… Mai este un domn care a încasat sume imense de la acel club, Călin se numeşte. În acel campionat, arbitrii favorizau într-un mod incredibil arbitrii.”, a declarat Porumboiu la sport.ro.

După ce Codoban a declarat într-un interviu pentru FANATIK că Porumboiu i-ar fi cerut să vină la Vaslui să îi cîştige titlul, fostul finanţator al clubului moldav a reacţionat: Codoban s-a autopropus la vaslui. E un escroc! Dacă se urmăreşte cursul banilor, sînt convins că se va dovedi pentru ce au fost acei bani de fapt! El s-a autopropus, mi-a spus în ce metode a luat campionatul cu Galaţiul şi l-am luat la goană cînd am văzut ce îmi propune!” 

ADVERTISEMENT

UPDATE Ora 14:30 / Finanţatorul FC U Craiova, Adrian Mititelu. a declarat pentru FANATIK, după ce a văzut documentele publicate de site-ul nostru că la începutul săptămînii viitoare îi va face o plîngere penală lui Ionel Codoban. “Îmi voi consulta avocaţii, iar săptămîna viitoare îi voi face plîngere lui Coduban la DNA. Un asemnea om nu are ce să caute prin oraşul Craiova”, ne-a spus Mititelu.

Iancu: “E spălare de bani!”

Marian Iancu a reacţionat în urma dezvăluirile publicate de FANATIK şi probate cu acte, prin care reiese că agentul Ionel Codoban a încasat de la Oţelul Galaţi circa 4.000.000 de euro drept comision, în urma unor acte semnate de Marius Stan!

ADVERTISEMENT

Fostul patron al Timişoarei acuză, voalat, că banii pe care impresarul orădean i-a încasat de la Oţelul au fost redirecţionaţi către “greii” fotbalului de la FRF. “Aici este vorba clar de spălare de bani, nu există greşeli în facturi cu nume. Factura e factură! Nu am toate actele necesare la dispoziţie pentru a vorbi mai mult, dar sumele sînt mai mari decît e normal. Organele de anchetă trebuie să-şi facă treaba, iar lucrurile vor ieşi la iveală. Trebuie să vedeţi unde s-au dus acei bani şi care a fost scopul lor. Toată lumea a văzut şi ştie cum a cîştigat Oţelul campionatul la acea vreme! O să studiez şi eu problema mai atent!”, a fost declaraţia lui Iancu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Tags: