News

Codruța Kovesi a primit cel mai important sprijin pentru șefia Parchetului European. Anunțul președintelui PE

Autor: Alexandra Chivu | 09.05.2019 | 16:21
Codruța Kovesi a primit cel mai important sprijin pentru șefia Parchetului European. Anunțul președintelui PE
Codruța Kovesi a primit cel mai important sprijin pentru sefia Parchetului European. Sursa foto: hepta.ro

Laura Codruța Kovesi, fost șef al DNA, a primit cel mai important sprijin pentru șefia Parchetului European. Anunțul a fost făcut de Antonio Tejani, președintele Parlamentului European(PE). Oficialul a răspuns unei întrebări referitoare la ce se va întâmpla cu susținerea PE Codruței Kovesi după alegerile europarlamentare.

Codruța Kovesi a primit cel mai important sprijin pentru șefia Parchetului European

Tajani, aflat la conferința de presă de la Sibiu după summitul Uniunii Europene, întrebat dacă mandatul dat de PE lui Kovesi pentru funcția de procuror-șef rămâne valabil și pentru viitoarea componență a Parlamentului European a declarat că deja s-a luat o hotărâre în acest sens. „E xistă o continuitate administrativă. Parlamentul a luat deja o hotărâre iar această hotărâre nu este revocabilă”, a declarat Tajani. Negocierile între Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European pentru desemnarea procurorului-șef european s-au încheiat fără vreun acord. Dosarul va rămâne pe agenda viitorului Parlament European, ce va fi format după alegerile din mai.

Vă reamintim că reprezentanții Parlamentului European, plus oficialii Consiliului UE au avut trei runde de negocieri, anume 20 martie, 27 martie și 4 aprilie. În data de 4 aprilie, echipa de negocieri a PE a repetat că Laura Codruța Kovesi rămâne candidat preferat al instituției pentru a deveni primul procuror-șef al Parchetului European. Tot atunci, echipa a cerut Consiliului să-și reconsidere poziția. Pe de cealaltă parte, negociatorii din Consiliul UE au reînoit suportul moral puternic pentru candidatul francez, Jean-Francois Bohnert. Mai mult, reprezentanții Consiliului au propus ca următoarea rundă de discuții referitoare la numirea procurorului-șef să se amâne pentru data de 12 aprilie.

Codruța Kovesi a primit cel mai important sprijin pentru sefia Parchetului European. Anunțul președintelui PE
Anunțul președintelui PE
Sursa foto: hepta.ro

Tajani, președintele Parlamentului European,  despre summitul de la Sibiu

Înaintea summitului de la Sibiu, Tajani și-a spus dorința: „Nu totul a mers în direcţia corectă. (…) Au fost greşeli: prea multă austeritate, excese birocratice şi de reglementare, puţină atenţie pentru industrie, apărare insuficientă a intereselor noastre în lume. Am avut un impact redus în multe teatre de criză, începând cu Libia. Lista lucrurilor de îmbunătăţit ar putea continua. Dar ideea este că avem nevoie de Europa. Doar o Europă puternică şi unită se poate opune unor giganţi precum SUA, China, Rusia sau India”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!