News

Compania Philip Morris International l-a numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan în funcția de director al fabricii din România

Philip Morris International (PMI), una dintre cele mai importante companii mondiale din industria tutunului, a anunțat numele noului director al fabricii din România.
05.12.2023 | 19:43
Compania Philip Morris International la numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan in functia de director al fabricii din Romania
Kurnia Adhi Sulistyawan, noul Manufacturing Director al fabricii Philip Morris, de la Otopeni / Sursă foto: PMI
ADVERTISEMENT

Fabrica Philip Morris România, cu sediul în Otopeni, are un nou director. La data de 1 noiembrie 2023, Kurnia Adhi Sulistyawan a devenit noul Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, arată reprezentanții companiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Kurnia Adhi Sulistyawan lucrează la PMI din 2005

Kurnia Adhi Sulistyawan a preluat mandatul de director al fabricii din România de la Joao Brigado, cel care, după doi ani petrecuți în această funcție, a fost numit Director Manufacturing în Portugalia, Europe CC & TPM Manufacturing, în cadrul Philip Morris International (PMI).

ADVERTISEMENT

Kurnia Adhi Sulistyawan a venit în echipa Philip Morris HM Sampoerna Tbk. Indonezia, în anul 2005, ca Graduate Trainee, iar de-a lungul anilor a mai ocupat diverse funcții, de la Production Manager la Philip Morris Portugalia, până la Head of Manufacturing, în Indonezia.

„Mă bucur să mă alătur echipei și fabricii Philip Morris International din România într-o perioadă efervescentă, odată cu anunțarea unei investiții suplimentare de peste 130 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Grație acestei noi investiții, fabrica din Otopeni va crește capacitatea de producție, va contribui suplimentar la creșterea exporturilor României și va accelera tranziția către o Românie fără fum.

Misiunea mea este să continui transformarea fabricii din Otopeni, una dintre cele mai importante și moderne unități de producție din cadrul Philip Morris International ”, a declarat Kurnia Adhi Sulistyawan, noul Director Manufacturing la Philip Morris România.

ADVERTISEMENT

Fabrica de la Otopeni, esențială în strategia globală a Philip Morris International

Fabrica de la Otopeni, deținută de Philip Morris România, a fost inaugurată în 1997, și a ajuns să joace un rol esențial în strategia globală a companiei. Peste 92% din producția locală de consumabile pentru IQOS este exportată în 54 de piețe, pe cinci continente.

La nivel mondial, PMI deține șapte fabrici care produc consumabile IQOS, iar trei dintre acestea se află în Uniunea Europeană: România, Grecia și Italia.

ADVERTISEMENT

Strategia globală anunțată de companie este aceea de a construi ”un viitor fără fum”, respectiv de a înlocui țigările cu produse fără fum. Deși nu sunt total lipsite de riscuri, acestea reprezintă o alternativă mai bună decât fumatul clasic.

ADVERTISEMENT